Στην τελική ευθεία η μεταβίβαση της «Μαρινόπουλος»

Στην τελική ευθεία η μεταβίβαση της «Μαρινόπουλος»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβασης της «Μαρινόπουλος» στη «Σκλαβενίτης» θεωρείται πλέον το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της πολυθρύλητης συγκέντρωσης στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Οι νομικές εκκρεμότητες εκτιμάται ότι επί της ουσίας έληξαν, χθες, τελευταία ημέρα άσκησης τριτανακοπών επί της δικαστικής απόφασης της 16ης Ιανουαρίου 2017 (πρόκειται για την απόφαση με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος»). Κι αυτό διότι ήταν λιγότερες από όσο αρχικά αναμενόταν και με χαμηλές σχετικά διεκδικήσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ασκήθηκαν συνολικά επτά τριτανακοπές από την «Αφοί Καρυπίδη», δύο δικαιοχρήστες (franchisees) της «Μαρινόπουλος», την τεχνική εταιρεία «Καρατζίμας», την εταιρεία «Νιτσιάκος» η οποία επιθυμεί επαναπροσδιορισμό των απαιτήσεων που έχει από τη «Μαρινόπουλος», μία αλβανική τράπεζα που δεν περιλαμβανόταν στους ενέγγυους πιστωτές. Επίσης, κατατέθηκε μία τριτανακοπή για λογαριασμό εννέα εταιρειών και επιχειρηματιών. Βάσει του έως τώρα προγραμματισμού που έχει γίνει από το αρμόδιο δικαστήριο, δικάσιμοι για τις εν λόγω τριτανακοπές έχουν οριστεί από τα τέλη Απριλίου έως και στα μέσα Μαΐου.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να λήξουν και τυπικά όλες οι νομικές εκκρεμότητες το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου. Κι αυτό διότι, όπως εξηγούν στην «Κ» νομικοί κύκλοι, οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών «Μαρινόπουλος» και «Σκλαβενίτης» μπορούν να ζητήσουν και να επιτύχουν από το δικαστήριο επιτάχυνση της εκδίκασης των τριτανακοπών με την επίκληση λόγων δημόσιου συμφέροντος.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι οι τριτανακοπές για να θεωρηθούν παραδεκτές από το δικαστήριο θα πρέπει να έχουν επιδοθεί σε όλους τους διάδικους που εν προκειμένω είναι πολλές δεκάδες, διότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται πέραν των εταιρειών «Σκλαβενίτης» και «Μαρινόπουλος» και των πιστωτριών τραπεζών και όλες οι εταιρείες – προμηθευτές που έδωσαν εγγράφως τη συναίνεσή τους στη συμφωνία εξυγίανσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος επίδοσης μια τριτανακοπής σε τόσους πολλούς διαδίκους μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 10.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή