Επενδύσεις σε 15 εταιρείες έως το 2019 από το fund Diorama

Επενδύσεις σε 15 εταιρείες έως το 2019 από το fund Diorama

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις σε 15 εξωστρεφείς επιχειρήσεις, μέσω συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο (private equity fund), σχεδιάζει έως το 2019 το επενδυτικό ταμείο Diorama. Το Diorama δημιουργήθηκε εν μέσω κρίσης, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2014, με πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου που είναι και ο βασικός επενδυτής με κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ. Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, να δοθεί το μήνυμα ότι «η απαξίωση της χώρας μπορεί να σταματήσει μέσα από επενδύσεις σε δυναμικές επιχειρήσεις».

Τα συνολικά προς επένδυση κεφάλαια του Diorama ανέρχονται σε 135 εκατ. ευρώ και εκτός από τη συμμετοχή του κ. Δασκαλόπουλου, προέρχονται από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως η EIB και η EBRD, που έχουν επενδύσει 60 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 25 εκατ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί από Ελληνες επιχειρηματίες, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Παρουσιάζοντας τη δραστηριότητα του Ταμείου σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, ο κ. Νίκος Κούλης διευθύνων σύμβουλος της DECA, της εταιρείας που διαχειρίζεται το private equity fund, προανήγγειλε τρεις νέες επενδύσεις, που όπως είπε αναμένεται να κλείσουν τους προσεχείς μήνες. Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 26,2 εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρείες, στις οποίες το Diorama έχει αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό. Η επιλογή έχει γίνει μέσα από μια ευρεία χαρτογράφηση της αγοράς και την αξιολόγηση από την επενδυτική επιτροπή της DECA στην οποία συμμετέχει ο κ. Νίκος Νανόπουλος. Η συμμετοχή μπορεί να ξεκινάει από 10% και μπορεί να φτάσει έως 40%, με επενδυτικό ορίζοντα έως και έξι χρόνια. Στόχος της επένδυσης η στήριξη και η εξαγωγική ανάπτυξη της επιχείρησης. Στον βαθμό που πετύχει μπορεί να δώσει απόδοση περίπου 15% (πλέον premium για το ρίσκο χώρας), ενώ η πώληση της επιχείρησης αποτελεί το τελικό στάδιο που έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τους βασικούς μετόχους. Το Diorama έχει μέχρι σήμερα επενδύσει:

• 7,2 εκατ. ευρώ στην Atlas Tapes, μια καθετοποιημένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στις αυτοκόλλητες ταινίες και η οποία εξάγει πάνω από το 80% των πωλήσεών της.

• 7 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Damavand, που δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με αυξανόμενη εξαγωγική βάση.

• 12 εκατ. ευρώ στην εταιρεία InternetQ, που δραστηριοποιείται στην παροχή μουσικής μέσω κινητών τηλεφώνων ή tablets.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή