Υποτονικό επενδυτικό κλίμα στο Χρηματιστήριο

Υποτονικό επενδυτικό κλίμα στο Χρηματιστήριο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανευρη και υποτονική η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για την ημερομηνία που θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση της οικονομίας. Κυρίως αυτό που ενδιαφέρει τους επενδυτές είναι αν θα προλάβουν τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πολύ μικρή πτώση (0,02%) και υποχώρησε στις 656,04 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα και ανήλθε στα 32,751 εκατ. ευρώ.

Η καταγραφή των κερδών που προκάλεσε η διήμερη άνοδος της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης οδήγησε χθες τους διαχειριστές ομολόγων σε ρευστοποιήσεις των κρατικών τίτλων χρέους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η απόδοση στα ομόλογα. Η εικόνα, πάντως, είναι σταθερή, με τα μηνύματα από τους διαχειριστές των ομολόγων να είναι θετικά, αφού παρατηρείται ότι τόσο η διετία όσο και η δεκαετία παραμένουν αντίστοιχα κάτω από 8% και 7%, γεγονός που αποτυπώνει την αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης. Ειδικότερα, το ετήσιο κρατικό ομόλογο αποτιμήθηκε χθες στα 97,60 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να ανέρχεται στο 10%.

Το 2ετές ομόλογο είχε τιμή στα 94,75 λεπτά, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,50%, και το 10ετές ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 78 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να κυμαίνεται στο 6,85%.

Το spread (διαφορά απόδοσης 10ετούς κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθηκε χθες στις 656 μονάδες βάσης.

Στη χρηματιστηριακή αγορά, τη μεγαλύτερη άνοδο στους δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν οι μετοχές της Σαράντης (1,66%), του ΟΤΕ (1,17%) και της Εθνικής Τράπεζας (0,79%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή