Σύντομα (03/03/17)

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα το πρώτο διεθνές συνέδριο για fintech

Η Εθνική Τράπεζα και ο οργανισμός Interfima διοργανώνουν την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, στο κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου στην Αθήνα, το «ATH Finnovation 17», το πρώτο διεθνές συνέδριο για fintech στην Ελλάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο θα εξετάσει το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση με πρακτικό τρόπο στον τομέα του fintech (financial technologies). Κορυφαίοι ομιλητές από τη Μ. Βρετανία, το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους, θα συζητήσουν τις προκλήσεις και θα αναλύσουν τα οφέλη που επιφέρουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, εστιάζοντας στις δραστικές επιδράσεις του fintech στις λειτουργίες, την ικανοποίηση και τη συμπεριφορά του πελάτη, καθώς και στις αλλαγές που επιφέρει στο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του χρηματοοικονομικού κλάδου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα συνολικό πλάνο δράσεων της Εθνικής Τράπεζας για την ενίσχυση του κλάδου του fintech στην Ελλάδα και την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του προς όφελος της οικονομίας.

Περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρει η νεοσύστατη Vyra.com δίνει η χρηματοδότηση που έλαβε από το Fund PJ Tech Catalyst, καθώς και την εταιρεία DriinHoldings. Η Vyra.com είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα online εκμίσθωσης σκαφών αναψυχής και προσφέρει ιστιοπλοϊκές διακοπές στις 6 μεγάλες αγορές της Μεσογείου (Ελλάδα, Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία). Διαθέτει παραπάνω από 9.500 επιλογές σκαφών και επιτρέπει την εκμίσθωση με διαδικασίες εύκολες, γρήγορες και σε προσιτές τιμές για όλους. Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 και λάνσαρε την ηλεκτρονική πλατφόρμα της τον Ιανουάριο του 2016. Η κράτηση υλοποιείται σε τρία απλά βήματα: επιλογή προορισμού και σκάφους, εισαγωγή προσωπικών στοιχείων και πληρωμή online.

Η Eurocert για τον έλεγχο ανελκυστήρων

Ως 100% ελληνικός φορέας πιστοποίησης διαπιστευμένος από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης για τον έλεγχο και πιστοποίηση ανελκυστήρων, η Eurocert «κρούει τον κώδωνα» και υπενθυμίζει τη σημασία και υποχρέωση του περιοδικού ελέγχου των ανελκυστήρων για την αξιολόγηση και ασφάλεια των χρηστών. Ο περιοδικός έλεγχος απευθύνεται σε διαχειριστές πολυκατοικιών ή ιδιοκτήτες κτιρίων των οποίων η εγκατάσταση των χρησιμοποιούμενων ανελκυστήρων δεν διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας ή διαθέτει σχετικό πιστοποιητικό με ληγμένη ισχύ, καθώς και σε περιπτώσεις ανελκυστήρων με προέγκριση ή ανελκυστήρων χωρίς στοιχεία νομιμότητας.

Διευκρινίσεις Frigoglass για κεφαλαιακή αναδιάρθρωση

Η Frigoglass διευκρινίζει ότι τα μέρη που συμμετέχουν στις συζητήσεις για την κεφαλαιακή της αναδιάρθρωση είναι ο κύριος μέτοχός της Boval S.A., οι βασικοί τραπεζικοί της δανειστές, Citibank, HSBC, Alpha Bank και Eurobank, καθώς και η επιτροπή ομολογιούχων η οποία αντιπροσωπεύει μέρος των κατόχων των εκδοθεισών ομολογιών από τη θυγατρική της Frigoglass Finance B.V. ύψους 250 εκατ., επιτοκίου 8,25% και λήξης 2018. Περαιτέρω, η εταιρεία διευκρινίζει ότι σκοπός της από 23 Φεβρουαρίου 2017 ανακοίνωσής της υπήρξε η δημοσιοποίηση της επίτευξης σημαντικού σταδίου στην πρόοδο των συζητήσεων σχετικά με την κεφαλαιακή της αναδιάρθρωση, ωστόσο οι τελικοί όροι της επί της αρχής συμφωνίας δεν έχουν οριστικοποιηθεί σε βαθμό που να είναι δυνατή η δημοσιοποίησή τους στο στάδιο αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή