Σταδιακά λόγω αβεβαιότητας η επέκταση του Smart Park στα Σπάτα

Σταδιακά λόγω αβεβαιότητας η επέκταση του Smart Park στα Σπάτα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά υλοποίησης έχει πλέον εισέλθει η επέκταση του εμπορικού πάρκου Smart Park της REDS στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων. Η εταιρεία, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, έχει ξεκινήσει την κατασκευή νέων κτιρίων 1.000 τ.μ., προκειμένου να καλύψει την υφιστάμενη ζήτηση από αλυσίδες λιανεμπορίου, ενώ όπως αναφέρουν στελέχη της, εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να κατατεθεί φάκελος οικοδομικής άδειας για τα επόμενα 8.000 τ.μ. Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση πραγματοποιείται σε στάδια, καθώς συνολικά θα αφορά 18.000 τ.μ. αποτελώντας μια συνολική επένδυση της τάξεως των 23 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της REDS, η πολύμηνη καθυστέρηση αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, είναι ο λόγος για τον οποίο, εντέλει, κρίθηκε σκόπιμο η επέκταση του εμπορικού πάρκου να πραγματοποιηθεί σταδιακά. «Αν το οικονομικό κλίμα είχε σταθεροποιηθεί έγκαιρα, είναι προφανές ότι η πολιτική επέκτασης του εμπορικού μας κέντρου θα ήταν σαφώς πιο επιθετική», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Γιάννης Μωραΐτης, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης. Υπενθυμίζεται ότι η REDS σχεδίαζε να ξεκινήσει την επέκταση του κέντρου ήδη από τις αρχές του 2016, ωστόσο οι συνεχείς καθυστερήσεις αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές (τότε ήταν στο επίκεντρο η πρώτη αξιολόγηση), οδήγησαν εντέλει την εισηγμένη στην υιοθέτηση μιας περισσότερο συντηρητικής επιλογής, ώστε να ελαχιστοποιηθεί και η ανάληψη επενδυτικού ρίσκου.

Οπως προκύπτει, στην επέκταση πρόκειται να τοποθετηθούν μεταξύ άλλων μια ακόμα αλυσίδα λιανεμπορίου (σούπερ μάρκετ), πέραν της ήδη υπάρχουσας της «Μαρινόπουλος» (προβλέπεται να αντικατασταθεί από τη «Σκλαβενίτης»). Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία μιας αλυσίδας ειδών τεχνολογίας, ιδίως μετά την πρόσφατη αποχώρηση της «Κωτσόβολος» από το Smart Park. Τη θέση της έχει ήδη καταλάβει η αλυσίδα Zara, η οποία συμφώνησε να μισθώσει το εν λόγω κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 3.500 τ.μ. Πρόκειται για την πρώτη παρουσία της εν λόγω αλυσίδας στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, ενώ παράλληλα είναι και το μεγαλύτερο κατάστημα της Zara στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, η REDS δρομολογεί και την παρουσία της στην επικείμενη παγκόσμια έκθεση MIPIM, που διεξάγεται σε ετήσια βάση στις Κάννες, προκειμένου να παρουσιάσει σε πιθανούς υποψήφιους επενδυτές το έργο της εμπορικής ανάπτυξης που δρομολογεί στην Κάντζα της Παλλήνης (πρώην Κτήμα Καμπά). Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 230 εκατ. ευρώ, με τη δομήσιμη επιφάνεια να διαμορφώνεται σε 89.000 τ.μ. εκ των οποίων 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και 9.300 τ.μ. τα υφιστάμενα κτίσματα. Οι δε προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν, πλην του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, γραφεία και εστίαση.

Σήμερα, σε επίπεδο αδειών, έχει εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη και πλέον προετοιμάζεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Εφόσον αυτό λάβει και την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας και υπογραφεί, η εταιρεία θα μπορεί να καταθέσει τον φάκελο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Με βάση το σημερινό χρονοδιάγραμμα, είναι πιθανή η έναρξη της λειτουργίας του κέντρου προς το τέλος του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή