Και από την Πειραιώς η «Κάρτα του Αγρότη»

Και από την Πειραιώς η «Κάρτα του Αγρότη»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας, μέσω του οποίου εντάσσεται στην πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) η «Κάρτα Αγρότη» της Τράπεζας Πειραιώς, υπεγράφη χθες μεταξύ του υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, Γεωργίου Πουλόπουλου. Με δεδομένο ότι η παραγωγική περίοδος έχει ξεκινήσει και προκειμένου να μη διαταραχθεί η δυνατότητα πρόσβασης των αγροτών στην αναγκαία ρευστότητα, η Τράπεζα Πειραιώς θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πλαστικό της σημερινής «Κάρτας του Αγρότη», την οποία έχουν ήδη χιλιάδες αγρότες, στις αρχές του επόμενου έτους και πριν από τη νέα παραγωγική περίοδο.

Η «Κάρτα του Αγρότη» δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις επαγγελματικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους, κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου (λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.), συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του κόστους παραγωγής. Επίσης, μέσω της «Κάρτας Αγρότη», οι παραγωγοί μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και τελών άρδευσης, το κόστος υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, το κόστος ενοικίου γης, το κόστος ανταλλακτικών και επισκευής για αγροτικά μηχανήματα, κ.ά. Στην ουσία, η «Κάρτα του Αγρότη» προεξοφλεί μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων που δικαιούται ο κάθε παραγωγός, προσφέροντάς του άμεσα την αναγκαία ρευστότητα, τη στιγμή που τη χρειάζεται, για τις ανάγκες της παραγωγής του. Η «Κάρτα του Αγρότη» εξοφλείται αυτόματα με την καταβολή των επιδοτήσεων και το όριό της επαναπροσδιορίζεται κατά την επόμενη παραγωγική περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή