Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορία Αιγαίου

Αυξημένα έσοδα

Αρκετά ικανοποιητική εικόνα παρουσίασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Αεροπορίας Αιγαίου, παρά την καθήλωση του τζίρου στο Χ.Α. Ειδικότερα περισσότερες από 200.000 μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια στη διάρκεια των συνεδριάσεων της εβδομάδας, με τη μετοχή να υποχωρεί 0,75% σε εβδομαδιαία βάση. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα του 2016 στις 23 Μαρτίου. Στο 9μηνο του 2016 η εισηγμένη παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015.

Καράτζης

Στην παραγωγή ενέργειας

Ενισχύθηκε 7,17% η μετοχή της «Καράτζης» στις συνεδριάσεις του Μαρτίου και αναρριχήθηκε στα 4,780 ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης 2 Μαρτίου 2017. Ο όμιλος έχει εδραιώσει την παρουσία του στη βιομηχανία διχτυών συσκευασίας αγροτικών προϊόντων και με μακρά επενδυτική παρουσία στον τομέα του τουρισμού και της ενέργειας. Ηδη ο όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται εδώ και 10 έτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, διαθέτοντας φωτοβολταϊκούς σταθμούς 15 MW ανά την Ελλάδα.

Frigoglass

Κεφαλαιακή αναδιάρθρωση

Ισχυρές πιέσεις από τους πωλητές δέχθηκε η μετοχή της Frigoglass, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει 27,15% σε εβδομαδιαία βάση. Σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη υποστηρίζει ότι «τα μέρη που συμμετέχουν στις συζητήσεις για την κεφαλαιακή της αναδιάρθρωση είναι ο κύριος μέτοχός της Boval, οι τραπεζικοί της δανειστές, Citi, HSBC, Alpha και Eurobank, καθώς και η επιτροπή ομολογιούχων η οποία αντιπροσωπεύει μέρος των κατόχων των εκδοθεισών ομολογιών από τη θυγατρική της Frigoglass Finance B.V. 250 εκατ., επιτοκίου 8,25% και λήξης 2018».

Γρ. Σαράντης

Εξωστρέφεια

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της «Γρ. Σαράντης» αυτή την εβδομάδα. Ο τίτλος ενισχύθηκε 0,97% και έφθασε να τελεί υπό διαπραγμάτευση στο επίπεδο των 10,400 ευρώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης. Η εταιρεία προσφέρει υψηλή διεθνή έκθεση, καθώς άνω του 60% των πωλήσεων πραγματοποιείται στην Αν. Ευρώπη, με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Η επιβράβευση για τον υψηλό δείκτη εξωστρέφειας ήρθε με την είσοδο της μετοχής στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή