Η απάντηση της «Μαρινόπουλος» στην εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη» για τις κατηγορίες περί παραδικαστικού κυκλώματος

Η απάντηση της «Μαρινόπουλος» στην εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη» για τις κατηγορίες περί παραδικαστικού κυκλώματος

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση-γνωστοποίηση ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κατέθεσε χθες το απόγευμα η εταιρεία «Μαρινόπουλος» καθώς και η δικηγορική εταιρεία «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες» που χειρίστηκε εξ αρχής το εγχείρημα διάσωσης της «Μαρινόπουλος».

Με τη δήλωση αυτή οι παραπάνω πλευρές αντικρούουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας «Αφοί Καρυπίδη», η οποία χθες, διά του νομικού της εκπροσώπου Θ. Σοφού, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της «Μαρινόπουλος», κάνοντας λόγο για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στην υπόθεση «Μαρινόπουλος». Η κίνηση της πλευράς «Αφοί Καρυπίδη» εκτιμάται από κύκλους που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία «Μαρινόπουλος» ότι πρόκειται κυρίως για κίνηση δημιουργίας εντυπωσιασμού, εν όψει της εκδίκασης των τριτανακοπών επί της απόφασης με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος». Η εκδίκαση των τριτανακοπών έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί αύριο.

Στην πεντασέλιδη δήλωση τονίζεται ότι η εταιρεία «Αφοί Καρυπίδης» δεν αποτελεί πιστωτή της «Μαρινόπουλος», όπως η ίδια υποστηρίζει, αλλά στην πραγματικότητα οφειλέτη της, με τις υποχρεώσεις προς τη «Μαρινόπουλος» να φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ. Επίσης, στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, ημερομηνία κατά την οποία ζητήθηκε ολιγοήμερη αναβολή για τη συζήτηση της συμφωνίας εξυγίανσης της “Μαρινόπουλος” (καθώς αυτή κατατέθηκε στο δικαστήριο στις 30 Σεπτεμβρίου 2016), δεν παρέστη καν στο δικαστήριο νομικός εκπρόσωπος της «Αφοί Καρυπίδη».

Στην ίδια δήλωση δίνονται εξηγήσεις και για την εταιρεία «Τerranostrum» στην οποία αναφέρονται οι «Αφοί Καρυπίδη» στη μηνυτήρια αναφορά τους, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι η εταιρεία αυτή εμφανίστηκε περίπου από το…πουθενά για να ζητήσει εκδίκαση νωρίτερα των τριτανακοπών. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι τριτανακοπές είχαν ορισθεί να εκδικασθούν το διάστημα Απριλίου – Μαΐου. «Συμβαλλόμενη πιστώτρια της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε και διάδικος της με αριθμό 8/2017 απόφασης του ΠΠΑθηνών, ως αυτή ερμηνεύθηκε με την υπ’ αριθμ. 61/2017 απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου, η οποία διατηρεί απαίτηση άνω των 2.000.000 ευρώ, κατέθεσε ενώπιον του αρμόδιου Δικαστηρίου αίτηση περί επαναφοράς σε συντομότερη δικάσιμο όλων των ασκηθεισών τριτανακοπών.

Νομίμως και παραδεκτώς, άπασες οι τριτανακοπές προσδιορίσθηκαν όπως συζητηθούν την 8/3/2017, οι κλήσεις δε περί προσδιορισμού σε συντομότερη δικάσιμο των τριτανακοπών επεδόθησαν εντός της ταχθείσας προθεσμίας των τριών εργασίμων ημερών. Δέον να σημειωθεί πως η μηνύτρια εταιρεία έλαβε γνώση της κατά προτίμηση δικασίμου όχι, όπως όλως ψευδώς αναφέρει από τον τύπο την 6/3/2017 άλλα ήδη από την 1/3/2017 και ώρα 14:35”, αναφέρεται στη δήλωση.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες περί παραδικαστικού κυκλώματος, η πλευρά Μαρινόπουλου – Σωτηριάδη απαντά ότι έξι διαφορετικές συνθέσεις δικαστηρίου έχουν εκδικάσει την υπόθεση της εξυγίανσης της Μαρινόπουλος. Στη δήλωση – γνωστοποίηση τονίζεται χαρακτηριστικά: «Από το ως άνω αναλυτικά αναφερόμενο ιστορικό της εν λόγω υπόθεσης, το οποίο συνοδεύεται και από τα προσκομιζόμενα με την παρούσα μας έγγραφα, καθίσταται σαφές ότι, με μία απλή απαρίθμηση των δικασίμων αλλά και με μία απλή επισκόπηση των συνθέσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, άπασες οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ενώπιον αυτού έχουν προσδιορισθεί, αναβληθεί και συζητηθεί σε παντελώς διαφορετικές συνθέσεις, έξι τον αριθμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή