ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα επεισόδια στο δικαστικό θρίλερ για τη «Μαρινόπουλος»

08s21marinopoulos

Μπορεί πριν από μία εβδομάδα ακριβώς να μεταβιβάστηκε η «Μαρινόπουλος» και θυγατρικές της στον όμιλο Σκλαβενίτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσε οριστικά και το δικαστικό θρίλερ που συνοδεύει την υπόθεση αυτή ήδη από τον Ιούνιο του 2016. Μάλιστα, εμπλουτίστηκε με καταγγελίες περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος.

Σήμερα έχουν ορισθεί να εκδικασθούν στο κτίριο 6 των δικαστηρίων της Ευελπίδων οι τριτανακοπές που ασκήθηκαν επί της απόφασης του δικαστηρίου με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος». Ωστόσο θεωρείται πιθανό ότι θα αναβληθεί η εκδίκαση των τριτανακοπών, καθώς αναμένεται ότι ο κ. Θ. Σοφός, νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας «Αφοί Καρυπίδη», ο οποίος τη Δευτέρα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της «Μαρινόπουλος», θα ζητήσει να εξαιρεθούν οι δικαστές που έχουν ορισθεί. Σε αυτή τη μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζονται τα εξής: α) Η εταιρεία Terra Nostrum, που ζήτησε εκδίκαση των τριτανακοπών νωρίτερα, δεν έχει έννομο συμφέρον. Οι τριτανακοπές είχαν ορισθεί να εκδικασθούν Απρίλιο και Μάιο, όμως τελικά εκδικάζονται όλες σήμερα. β) Η σύνθεση του δικαστηρίου σήμερα είναι ίδια με αυτή που στις 21/9/2016 είχε διατηρήσει την προσωρινή προστασία της «Μαρινόπουλος» από τους πιστωτές της και επομένως δεν είναι αμερόληπτη. γ) Υπάρχουν στοιχεία που συνιστούν το παραδικαστικό σκάνδαλο της δεκαετίας.

Η «Μαρινόπουλος» καθώς και ο νομικός της εκπρόσωπος, η δικηγορική εταιρεία «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες», προέβησαν σε δήλωση – γνωστοποίηση ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με την οποία απαντούν στους ισχυρισμούς της πλευράς Καρυπίδη. Κατ’ αρχάς, η «Αφοί Καρυπίδη» δεν είναι πιστωτής της «Μαρινόπουλος», όπως υποστηρίζει, αλλά οφειλέτης με τις υποχρεώσεις της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ. Δεύτερον, στις 21/9/2016 δεν παρέστη καν ο νομικός εκπρόσωπος της καταγγέλλουσας εταιρείας και τρίτον την υπόθεση «Μαρινόπουλος» έχουν δικάσει έξι διαφορετικές συνθέσεις δικαστηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η «Αφοί Καρυπίδη» (σημειωτέον πρώην συνεργάτης της «Μαρινόπουλος», καθώς αυτή εξαγόρασε την αλυσίδα «Αρβανιτίδης» που λειτουργούσαν στη συνέχεια με τα σήματα της «Μαρινόπουλος» μέσω συμφωνίας franchising) οφείλει δεδουλευμένα 9 μηνών στους εργαζομένους της.