Κέρδη κατέγραψε η αγορά μετοχών στο Χρηματιστήριο

Κέρδη κατέγραψε η αγορά μετοχών στο Χρηματιστήριο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέστρεψε σε θετικό έδαφος (0,96%) το Χρηματιστήριο και αναρριχήθηκε στις 649,31 μονάδες, έπειτα από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν και προκάλεσαν τη μείωση κατά 534 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς και την υστέρηση κατά 1,99% στον Γενικό Δείκτη.

Αντίθετα, στην ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων) κατεγράφη ελαφρά αύξηση των αποδόσεων και αντίστοιχη μείωση των τιμών, καθώς η πολύμηνη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα απαξιωτικό κλίμα στην αγορά, με τους διαχειριστές ομολόγων να έχουν εμφανή σημάδια κόπωσης και απλώς να προχωρούν σε καθημερινές ρευστοποιήσεις για την εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων αποδόσεων. Η μέση απόδοση του ετήσιου κρατικού ομολόγου κυμάνθηκε στο 11,07%, το 2ετές κρατικό ομόλογο εμφάνισε απόδοση 7,92% και το 10ετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 7,05%. Το επενδυτικό ρίσκο της χώρας, που αποτυπώνεται στο spread (διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο), παραμένει σε επίπεδα χρεοκοπίας της χώρας, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στις 668 μονάδες βάσης. Στη χρηματιστηριακή αγορά η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 44,393 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,82%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,01%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν ο Ελλάκτωρ (9,73%, με κλείσιμο στο 1,24 ευρώ), η ΓΕΚ Τέρνα (5,91% στα 2,33 ευρώ), η Τέρνα Ενεργειακή (4,38% στα 2,91 ευρώ), ο ΟΠΑΠ (2,58% στα 8,76 ευρώ), η Viohalco (2,17% στα 1,88 ευρώ) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (2,15% στα 4,75 ευρώ).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του Jumbo (-1,11% στα 13,32 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή