Απαισιόδοξοι παραμένουν οι Ελληνες επιχειρηματίες

Απαισιόδοξοι παραμένουν οι Ελληνες επιχειρηματίες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρίαρχο είναι το αίσθημα αβεβαιότητας στη χώρα για το 2017, ενώ περιορισμένες εμφανίζονται και οι προοπτικές ανάπτυξης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις δύο παγκόσμιες μελέτες της PwC, «20th CEO Survey» και «2016 Family Business Survey», που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2016 και δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Ειδικότερα, αν και το 32% των συμμετεχόντων στην Ελλάδα (διευθύνοντες σύμβουλοι) εκτιμά ότι θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως το τρέχον έτος, δεν είναι το ίδιο αισιόδοξο για την πορεία της δικής τους εταιρεία. Μόλις 14% βλέπουν αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας τους τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι τρεις κυριότερες ανησυχίες για τους Ελληνες διευθύνοντες συμβούλους είναι η αύξηση της φορολογίας, η αβέβαιη οικονομική ανάπτυξη και η ανεργία. Για τους διευθύνοντες συμβούλους παγκοσμίως, οι κυριότερες ανησυχίες είναι η αβέβαιη οικονομική ανάπτυξη, η υπερρύθμιση και η ταχύτητα των τεχνολογικών αλλαγών.

Από την άλλη, η ανάπτυξη μέσα από τις εξαγωγές και η μείωση του κόστους είναι οι κύριες προοπτικές για τους Ελληνες επιχειρηματίες, με το 14% των διευθυντικών στελεχών στην Ελλάδα να σκέφτεται να μειώσει το προσωπικό μέσα στο 2017 (έναντι 16% παγκοσμίως).

Αν και οι Ελληνες επιχειρηματίες αμφισβητούν ότι τα έσοδα των εταιρειών τους θα αυξηθούν στο μέλλον, το 92% των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων προβλέπει ανάπτυξη των εταιρειών τους κατά την επόμενη πενταετία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή