Εως τις 13 Ιουλίου οι προσφορές για τη μαρίνα Πύλου

Εως τις 13 Ιουλίου οι προσφορές για τη μαρίνα Πύλου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα τετράμηνη παράταση έλαβε ο διαγωνισμός αποκρατικοποίησης της μαρίνας της Πύλου. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υποβολή δεσμευτικών προσφορών λήγει στις 13 Ιουλίου 2017, αντί 13 Μαρτίου 2017 που σχεδιαζόταν αρχικά.

Είναι η δεύτερη παράταση που δίδεται από το ΤΑΙΠΕΔ στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ενώ εκείνος που «τρέχει» σήμερα είναι ο δεύτερος κατά σειρά που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ. Η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης ξεκίνησε το 2013, όταν συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις μαρίνες Χίου και Πύλου. Τελικά, έπειτα από παρατεταμένη διαπραγμάτευση, το ΤΑΙΠΕΔ ανακάλεσε τη συγκεκριμένη διαδικασία, επιλέγοντας την προκήρυξη της αξιοποίησης κάθε μιας από τις δύο μαρίνες ξεχωριστά.

Ετσι, προκηρύχθηκε το περασμένο φθινόπωρο ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα. Αρχικά, η υποβολή των προσφορών ορίστηκε για 12/1/2017, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ πριν από την εκπνοή της προθεσμίας έδωσε παράταση για τις 13 Μαρτίου. Την περασμένη εβδομάδα, 9 Μαρτίου, δόθηκε η τελευταία παράταση μέχρι 13 Ιουλίου. Πάντως, η Μαρίνου της Πύλου, είναι από τις πρώτες που αναμένεται ν’ αποκρατικοποιηθούν. Παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, καθώς ανερχόμενοι τουριστικοί προορισμοί είναι τόσο η Πελοπόννησος όσο ειδικότερα και η Καλαμάτα. Στους ενδιαφερόμενους της μαρίνας Πύλου συγκαταλέγεται ο όμιλος επιχειρήσεων Κωνσταντακόπουλου (ΤΕΜΕΣ) που διαχειρίζεται το παρακείμενο θέρετρο διακοπών Costa Navarino.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή