ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΣΕΒ υπέρ των κανόνων στο ηλεκτρονικό εμπόριο

o-sev-yper-ton-kanonon-sto-ilektroniko-emporio-2180241

Την πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας να καταρτίσει έναν Κώδικα Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, διακριτό από τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας, χαιρέτισε εκ μέρους του ΣΕΒ ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος στην ειδική εκδήλωση για το θέμα αυτό της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ο κ. Μπίτσιος στην παρέμβασή του τόνισε ότι ο ΣΕΒ είναι υπέρμαχος των κανόνων αυτορρύθμισης και αυτοδέσμευσης των επιχειρήσεων και σημείωσε ότι ο «Κώδικας αυτός δεν είναι ένας επιπλέον νόμος, δεν επιβάλλει επιπλέον υποχρεώσεις και δεν προβλέπει επιπρόσθετες κυρώσεις, αλλά βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοούν ποιες πρακτικές οφείλουν να αποφεύγουν, μειώνοντας κατά αυτό τον τρόπο τη νομική αβεβαιότητα που συνεπιφέρει υψηλά κόστη συμμόρφωσης».

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι απευθυνόμενος στο αρμόδιο υπουργείο ζητεί όταν θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του νόμου 2251 του 1994 για την Προστασία του Καταναλωτή να μην επιβάλει νέες ρυθμίσεις, οι οποίες θα απέχουν από τις ήδη καλές πρακτικές που έχουν διαμορφωθεί. «Δηλαδή, να μην πειράξετε τα καλώς κείμενα. Να μην πάτε παραπέρα από τις συστάσεις του ΟΟΣΑ. Ο Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο είναι ένα ουσιαστικό και πραγματικά χρήσιμο εργαλείο που προσφέρετε στις επιχειρήσεις, στους καταναλωτές και στη δημόσια διοίκηση. Με τον νέο Κώδικα είναι πλέον εφοδιασμένοι με όλα τα δυνατά μέσα για την κατανόηση της λειτουργίας των κανόνων της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου που τώρα πια έχει μπει στη ζωή όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίτσιος.