Εννέα οι «μνηστήρες» για τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Εννέα οι «μνηστήρες» για τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά εννέα επενδυτές από τη Δυτική Ευρώπη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των δύο θυγατρικών ζαχαρουργείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Σερβία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ταυτόχρονα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ Παντελής Μάνης, με δηλώσεις του στο ίδιο πρακτορείο, υπογράμμισε ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανοίξει το data room και να υπογραφούν οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας με τους υποψηφίους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διαδικασία του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού προχωράει κανονικά και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και επανέλαβε: «Ολοι δουλεύουμε εντατικά, ώστε η εταιρεία να παραμείνει ζωντανή, να τεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και να λειτουργεί πλέον με σωστούς εταιρικούς κανόνες και με όρους του μέλλοντος». Ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση των δύο μονάδων της ΕΒΖ στη Σερβία έχουν τεθεί τα 25 εκατ. ευρώ, όπως υπενθύμισε ο κ. Μάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε στο τέλος του φετινού Ιανουαρίου. Tην περασμένη Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΕΒΖ στον Λευκώνα Σερρών, το οποίο παραμένει κλειστό επί τρία συνεχόμενα έτη.

Ο κ. Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ΕΒΖ για την προσπάθεια να πεισθούν οι τοπικοί παραγωγοί ώστε να καλλιεργήσουν επαρκείς εκτάσεις με ζαχαρότευτλα (25.000 στρέμματα), προκειμένου να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της μονάδας, όπως ήδη λειτουργούν οι αντίστοιχες μονάδες στο Πλατύ και την Ορεστιάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή