16 στόχους Εταιρικής Υπευθυνότητας πέτυχε η Interamerican

16 στόχους Εταιρικής Υπευθυνότητας πέτυχε η Interamerican

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη υλοποίηση 16 στόχων και τη μερική 3 από τους 19 τεθέντες στόχους πέτυχε η Interamerican κατά τη διετία 2014 – 2015, ενώ ήδη εναρμονίζεται με τους 17 μεγάλους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ΟΗΕ και θέλει να συνδέσει την εμβάθυνση της ενσωμάτωσης της υπευθυνότητας στην εταιρική στρατηγική. Τα παραπάνω άλλωστε –και όχι μόνο– αποτυπώνονται πολύ πιο αναλυτικά στις 212 σελίδες του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας που εξέδωσε η Interamerican και τον οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαβάσει στην εταιρική ιστοσελίδα (www.interamerican.gr).

Η εταιρεία έχει επιλέξει από τους στόχους του ΟΗΕ εκείνους που προσιδιάζουν στα χαρακτηριστικά γνωρίσματά της για τη δημιουργία αξίας υπέρ των πελατών και της ευρύτερης κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνεργατών και των λοιπών ενδιαφερομένων μερών.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Interamerican, ενδεικτικά αναφέρονται οι προνομιακές παροχές στους εργαζομένους με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υποστήριξη του ΤΕΑ Interamerican, η απόδοση κοινωνικού προϊόντος από την εταιρεία της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ κατά το 2015, οι συμμαχίες και συμπράξεις με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς, ο περαιτέρω περιορισμός της ήπιας επίδρασης της εταιρείας στο φυσικό περιβάλλον, η ενίσχυση της αξιολόγησης και του ελέγχου των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων.

Με αφορμή την έκδοση του απολογισμού, ο κ. Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican και προεδρεύων στην Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας σχολίασε: «Η εταιρική υπευθυνότητα διατρέχει τον εταιρικό οργανισμό σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων του, δεδομένου ότι στρατηγικά ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των κοινωνικών εταίρων του […] Συνοπτικά, θα έλεγα πως ο απολογισμός είναι ο καθρέφτης της Interamerican και αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτό το έργο της εταιρείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή