Νέο ομόλογο 350 εκατ. ευρώ εκδίδει η Motor Oil

Νέο ομόλογο 350 εκατ. ευρώ εκδίδει η Motor Oil

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έκδοση πενταετούς ομολόγου ύψους 350 εκατ. ευρώ πρόκειται να προχωρήσει η Motor Oil με σκοπό την αποπληρωμή υφιστάμενων ομολόγων. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη εταιρεία, θα γίνει αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση των νέων ομολογιών στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εκδότης των ομολογιών θα είναι η Motor Oil Finance Plc –κατά 100% θυγατρική εταιρεία της Motor Oil– η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους των Αγγλίας και Ουαλίας. Το ύψος της προσφοράς καθώς και το επιτόκιο των ομολογιών θα καθοριστούν μέσω της διαδικασίας βιβλίου υποβολής προσφορών και θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τις προσεχείς ημέρες. Γενικός συντονιστής και συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών της έκδοσης έχει οριστεί η HSBC. Επίσης η Alpha Bank, η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η Goldman Sachs International, η ING Bank N.V., η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν οριστεί συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα, θα χρησιμοποιηθούν από τη Motor Oil για την αποπληρωμή όλων των oμολογιών της Motor Oil Finance PLC ύψους 350 εκατ. ευρώ σταθερού επιτοκίου 5,125% λήξεως 2019, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής της προβλεπόμενης προσαύξησης (premium) και των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων. Στα 298,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Motor Oil το 2016, καταγράφοντας αύξηση 45,5%, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 6,35 δισ., σημειώνοντας πτώση 9,96% έναντι του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή