Με επιτόκιο 3,25% δανείστηκε η Motor Oil

Με επιτόκιο 3,25% δανείστηκε η Motor Oil

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 3,25% διαμορφώθηκε το κουπόνι του νέου ομολόγου της Motor Oil, που εκδόθηκε χθες και συγκέντρωσε 350 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει προηγούμενη ακριβότερη έκδοση. Η απόδοση των νέων ομολόγων ανήλθε στο 3,375% και η τιμή στα 99,433 λεπτά του ευρώ. Η Motor Oil με το ποσό των 350 εκατ. ευρώ θα αποπληρώσει προηγούμενες ομολογίες λήξης το 2019, με σταθερό επιτόκιο 5,125%.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης, «η θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία Motor Oil Finance τιμολόγησε την προσφορά των ομολογιών του ομολογιακού δανείου ύψους 350 εκατ. ευρώ και λήξης 2022 (οι «Ομολογίες») με επιτόκιο τοκομεριδίου 3,250% ετησίως και τιμή έκδοσης των ομολογιών στο 99,433% της ονομαστικής τους αξίας». Η «Motor Oil Finance» ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και Ουαλίας. Οι oμολογίες θα είναι εγγυημένες από τη μητρική, ενώ έχει υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange). Γενικός συντονιστής και συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Book-runner) της έκδοσης ήταν η HSBC Bank plc.Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των ομολογιών, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα, θα χρησιμοποιηθούν από τη Motor Oil για την αποπληρωμή όλων των ομολογιών ύψους 350 εκατ. ευρώ σταθερού επιτοκίου 5,125% λήξεως 2019 που έχει εκδώσει η Motor Oil Finance συμπεριλαμβανομένων της καταβολής της προβλεπόμενης προσαύξησης (premium) και των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή