ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν «βυθίζει» τον τουρκικό τουρισμό

Ο Ερντογάν «βυθίζει» τον τουρκικό τουρισμό

Με τέτοια ρητορική που έχει αναπτύξει η Τουρκία έναντι χωρών όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ελβετία, οδηγεί τον τουρισμό της προς μακρόχρονη καταστροφή ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Αν. Ανδρεάδης.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, το υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και δημοσιεύει η «Κ», οι αφίξεις ξένων τουριστών στη γειτονική χώρα για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου μειώθηκαν κατά 8,1%.

Οι αφίξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 30,5%, από την Ολλανδία 23,4% και από την Ελλάδα 12,1%. Η εξέλιξη αυτή ανέδειξε για πρώτη φορά για το δίμηνο ως δεύτερη σημαντικότερη ευρωπαϊκή αγορά για τον τουρισμό της Τουρκίας την Ελλάδα. Επιπλέον, εκπρόσωποι του τουρισμού στην Ελλάδα, σχολιάζοντας στην «Κ» την απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης –που προκάλεσε αίσθηση στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα– να αναστείλει στην Τουρκία τη δραστηριότητα της διεθνούς πλατφόρμας κρατήσεων booking, εκτίμησαν ότι θα πλήξει περαιτέρω τη γειτονική χώρα, «στέλνοντας» ακόμη μεγαλύτερα μερίδια τουρισμού σε Ελλάδα, Ισπανία κ.α.