Σήμερα ο διαγωνισμός μίσθωσης του ξενοδοχείου La Mirage για 40 έτη

Σήμερα ο διαγωνισμός μίσθωσης του ξενοδοχείου La Mirage για 40 έτη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σήμερα έχει προγραμματισθεί o ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη 40ετή εκμίσθωση του ξενοδοχείου La Mirage που βρίσκεται επί της πλατείας Ομόνοιας ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, ο νέος πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο Athens Ledra που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού. Kαι για τα δύο ξενοδοχεία που παραμένουν κλειστά έχουν καταβληθεί το τελευταίο χρόνο ανεπιτυχείς προσπάθειες με στόχο την μελλοντική επαναλειτουργία τους. Ο διαγωνισμός για το La Mirage, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας διενεργείται μέσω του ιστότοπου ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου. To κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 9.392 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 6,24 εκατ. ευρώ. Ως τιμή εκκίνησης για το μηνιαίο μίσθωμα έχουν ορισθεί τα 28.000 ευρώ. Επίσης, ο μισθωτής από το 6ο έως το 40ο έτος θα καταβάλλει στο Μετοχικό Ταμείο και ποσοστό 1,5% επί του ετήσιου τζίρου του εφόσον αυτός υπερβαίνει το 1 εκατ. Από τον 2ο έως το 5ο έτος ο όρος αυτός θα ενεργοποιείται εφόσον ο ετήσιος τζίρος ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, αύριο πραγματοποιείται εκ νέου ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Athens Ledra δυναμικότητας 616 κλινών με επισπεύδουσα Τράπεζα την Alpha Bank. Χθες, εκδικάστηκε αγωγή των εργαζομένων του ξενοδοχείου εις βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας για παραβίαση διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας (μη καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Πάσχα). Το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζομένους ενώ τα μέλη του δ.σ. της εταιρείας άσκησαν έφεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή