2017 Hellenic ACFE Anti-Fraud Symposium

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάγκη για αγαστή συνεργασία μεταξύ εταιρειών αλλά και φορέων του δημοσίου για την πρόληψη, διαχείριση και καταπολέμηση της απάτης ήταν το κεντρικό μήνυμα του 2017 Hellenic ACFE Anti Fraud Symposium, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, από το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης, σε συνεργασία με την Boussias Communications.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την παρουσίαση του Tim Harvey, Director of UK Operations του Association of Certified Fraud Examiners, ο οποίος ανέδειξε τον ρόλο που παίζουν τα crypto-currencies, όπως το bitcoin, και η ψηφιακή εικονική πραγματικότητα στις μεταφορές χρημάτων. Το θέμα της ευθυγράμμισης δυνάμεων και ανταλλαγής δεδομένων ανάμεσα σε εταιρείες του ασφαλιστικού τομέα τονίστηκε πολλάκις στη σχετική ενότητα, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη · ενδιαφέρουσες δε ήταν οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στην ενότητα για την απάτη στον χώρο της υγείας, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, ιδιαίτερα σχετικά με τον ρόλο και τις επιτυχίες του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Στο 2017 Hellenic ACFE Anti-Fraud Symposium παρουσιάστηκαν τα κυριότερα ευρήματα της  14ης  Παγκόσμιας Έρευνας Απάτης της ΕΥ και της τελευταίας Παγκόσμιας Έρευνας Απάτης «Report to the Nations” του Association of Certified Fraud Examiners (ACFE), ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις νέες κανονιστικές οδηγίες για την προστασία των δεδομένων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κορυφαία στιγμή του symposium ήταν η παρουσίαση του Χρυσού Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος, σε μια ιδιαίτερα βιωματική ομιλία περιέγραψε την πορεία του στο διεθνές αθλητικό στερέωμα, επισημαίνοντας ότι ο γνώμονας των ηθικών αξιών είναι το καλύτερο μέσο για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Η εισήγηση του Νίκου Κακλαμανάκη προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό του symposium, καθώς το ψυχικό σθένος που επέδειξε ο διακεκριμένος έλληνας αθλητής απέναντι σε εξωτερικές πιέσεις αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους επαγγελματίες που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν φαινόμενα διαφθοράς και απάτης.

«Η αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς και της απάτης βασίζεται σε τρεις άξονες: στην καλλιέργεια πνεύματος καταπολέμησης της απάτης -όχι μόνο για τους εργαζόμενους, αλλά και για το σύνολο των πολιτών- στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως είναι οι επιχειρήσεις, η κυβέρνηση, οι δημόσιοι οργανισμοί και η δικαιοσύνη, και στη διαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στο πεδίο αυτό, ώστε να είναι ενημερωμένο και σε εγρήγορση. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τη συμβολή του 2017 Hellenic ACFE Anti-Fraud Symposium στη δημιουργία πνεύματος καταπολέμησης της απάτης» δήλωσε ο Παναγιώτης Γεωργίου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης.

Web site Συνεδρίου: www.antifraudsymposium.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή