Από 550 έως 800 εκατ. ευρώ οι προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

Από 550 έως 800 εκατ. ευρώ οι προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσφορές μεταξύ 550 έως και 800 εκατ. ευρώ φημολογείται ότι υπέβαλαν οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν προχθές το απόγευμα ήταν τέσσερις, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μία από αυτές υπολειπόταν κατά πολύ των προσφορών που κατέθεσαν οι δύο κινεζικοί όμιλοι Fosun και Gongbao, όπως επίσης και το ελληνοαμερικανικό σχήμα, υπό το Exin Partners. Η προσφορά που φημολογείται ότι τέθηκε εκτός, προήλθε από την επίσης κινεζική εταιρεία Wintime, η οποία κρίθηκε ως μη αξιόλογη, περιορίζοντας τους διεκδικητές σε τρεις.

Σημειώνεται ότι επισήμως δεν έχει γίνει γνωστή καμία λεπτομέρεια και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και ανεπιβεβαίωτες. Το εύρος του τιμήματος που φημολογείται ότι προσέφεραν οι τρεις επικρατέστεροι διεκδικητές συνδέεται και με το ποσοστό της Εθνικής Ασφαλιστικής, που οι υποψήφιοι επενδυτές προτίθενται να εξαγοράσουν. Ο μέτοχος, δηλαδή ο όμιλος της ΕΤΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης έχει αναλάβει τη δέσμευση να πουλήσει τουλάχιστον το 75% της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η πώληση έως και του 100%.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά της Fosun αφορά το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής και το τίμημα ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για τίμημα της τάξης των 750 εκατ. ευρώ. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την προσφορά που υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα Exin Partners, στο οποίο συμμετέχουν οι κ. Παύλος Κανελλόπουλος, Τζον Κάλαμος, Τζον Κουδούνης και Ματ Φέρφιλντ. Κάποιες εξ αυτών προσδιορίζουν το τίμημα κοντά στην προσφορά της Fosun, δηλαδή πέριξ των 800 εκατ. ευρώ, αναδεικνύοντας την προσφορά του Exin ως μία από τις σοβαρές υποψηφιότητες, ενώ άλλες κάνουν λόγο για χαμηλότερο τίμημα, περιορίζοντας τις προοπτικές επικράτησης του σχήματος στη μάχη διεκδίκησης. Κάπου στη μέση, σε σχέση με το εύρος της τιμής που προσφέρθηκε, φημολογείται ότι είναι η προσφορά του δεύτερου κινεζικού ομίλου, Gongbao, που συμμετέχει στη διαδικασία με βάσιμες επίσης αξιώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή