Για τον κίνδυνο «ξαφνικού θανάτου» της ΔΕΗ προειδοποιεί ο ΣΕΒ

Για τον κίνδυνο «ξαφνικού θανάτου» της ΔΕΗ προειδοποιεί ο ΣΕΒ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γενικευμένη αγωνία των επιχειρήσεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά ηλεκτρισμού, την αβεβαιότητα γύρω από τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ και τα μη ρεαλιστικά κυβερνητικά σχέδια για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, αποτυπώνουν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρου Φέσσα, στη συνέντευξή του στο Capital.gr. O πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την ανησυχία του για ένα «ξαφνικό θάνατο της ΔΕΗ» αλλά και τη δυσπιστία του για την ύπαρξη ενός ρεαλιστικού κυβερνητικού σχεδίου για την ιδιωτικοποίησή της. «Κινδυνεύουμε να έχουμε εκπλήξεις που δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φέσσας αναφερόμενος στην ΔΕΗ και διευκρίνισε ότι «κάποια στιγμή το καλοκαίρι με την αύξηση της ζήτησης, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας όπως την ξέρουμε σήμερα… Χρειάζεται εδώ και τώρα ριζική αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας» είπε.

Εκτίμησε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα και σημείωσε ότι η ψυχολογία της αγοράς είναι στο ναδίρ. «Κινδυνεύουμε να υποστούμε ανήκεστο βλάβη και κυρίως οι τράπεζες…» είπε ο κ. Φέσσας. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν συμμερίζεται τις εκτιμήσεις περί Grexit. Μόνο ο Σόιμπλε το σκέφτεται και κάποιοι ηθικολόγοι Γερμανοί, εκτός κι αν «οι Ελληνες επιλέξουν την αυτοκτονία» πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις τελευταίες έρευνες που δείχνουν αύξηση των Ελλήνων που φλερτάρουν με τη δραχμή. Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση αργεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ που εκτιμά ότι θα χρειαστούμε 4ο μνημόνιο. «Για να το αποφύγουμε θα χρειαστούμε πάρα πολύ έξυπνες κινήσεις και μεγάλη προσπάθεια» συμπλήρωσε. «Κλειδί» για την αλλαγή σελίδας σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, είναι το φορολογικό. Οσο περισσότερους φόρους βάζεις τόσο λιγότερα εισπράττεις τονίζει και επισημαίνει ότι χρειάζεται «εκλογίκευση της φορολογίας».

Ο κ. Φέσσας μίλησε για εχθρικό στην επιχειρηματικότητα περιβάλλον που ούτε οι Ελληνες επιχειρηματίες δεν ρισκάρουν να επενδύσουν στην Ελλάδα πλέον. Ο κ. Φέσσας αναγνώρισε τέλος τη θετική συμβολή της τρόικας, των δανειστών και των ευρωπαϊκών θεσμών. «Θα μας βοηθήσουν ή θα μας υποχρεώσουν να ξαναχτίσουμε το κράτος» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή