Αύξηση τζίρου, κερδών για τον όμιλο Quest

Αύξηση τζίρου, κερδών για τον όμιλο Quest

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aύξηση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε για τη χρήση του 2016 ο όμιλος επιχειρήσεων Quest. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε σε 388,2 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά περίπου 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 31,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 50%, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 0,8 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2015. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, σημαντική ώθηση έδωσαν οι επιχειρήσεις του ομίλου Unisystems (+18%), Cardlink (+63%), ΑCS Courier (+10,8%) και iSquare (+8%). Αντιθέτως, κάμψη εσόδων σημείωσε μόνον η Info Quest (-3%). Σε ό,τι αφορά τα κέρδη, σημαντική ώθηση έδωσε η πώληση τριών συνδεδεμένων επιχειρήσεων οι οποίες έχουν να κάνουν με δραστηριότητες στον ενεργειακό τομέα. Ο όμιλος Quest είχε κέρδος της τάξης των 13,2 εκατ. ευρώ από την πώληση αυτή. Απεναντίας, τα κέρδη επιβαρύνθηκαν με προβλέψεις ύψους 8,7 εκατ. ευρώ λόγω απομείωσης της αξίας περιουσιακών στοιχείων και 5 εκατ. ευρώ ως επιπλέον τίμημα εξαγοράς της εταιρείας Cardlink τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η εξαγορά της Cardlink θα επιβαρυνθεί με την καταβολή επιπλέον τιμήματος ύψους 5 εκατ. ευρώ. Πιθανολογείται ότι η επιχείρηση επιτυγχάνει υπεραποδόσεις λόγω των πωλήσεων των POS, οι οποίες είχαν προβλεφθεί στο συμβόλαιο πώλησης της επιχείρησης και τις οποίες τώρα θα αποπληρώσει ο όμιλος Quest. Η Cardlink πέτυχε έσοδα ύψους 21,3 εκατ. ευρώ το 2016, έναντι 13,1 εκατ. ευρώ το 2015. Η εταιρεία, ωστόσο, εμφάνισε ζημίες μετά την επιβάρυνση ύψους 4,93 εκατ.ευρώ ως αναγνώριση ενδεχόμενου μελλοντικού τιμήματος για την εξαγορά. Τέλος, η νέα εταιρεία BriQ Properties, που ίδρυσε ο όμιλος με δραστηριότητες στην αγορά των ακινήτων, είχε έσοδα 0,4 εκατ. ευρώ και ζημίες 0,45 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή