Αλλαγές κορυφής στη διοίκηση της ΕΒΖ

Αλλαγές κορυφής στη διοίκηση της ΕΒΖ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο διοικητικό σχήμα τοποθετήθηκε στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά το ξήλωμα της προηγούμενης διοίκησης, κατόπιν εντολής του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

Η απομάκρυνση των κ. Χρήστου Ρώσσιου (προέδρου), Παντελή Μάνη (δ/νοντος συμβούλου) και Πέτρου Γάτσου (μη εκτελεστικού μέλους) φέρεται να συνδέεται με τη μεγάλη δυσαρέσκεια που εκδήλωσε ο κ. Χαρίτσης από την αρχή της χρονιάς για τους χειρισμούς σε μια σειρά από θέματα, όπως οι χαμηλές τιμές πώλησης ζάχαρης σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες και οι προμήθειες λιπασμάτων για τους παραγωγούς.

Μάλιστα, το ξήλωμα της διοίκησης ήρθε και σε μια κρίσιμη περίοδο, που είναι σε εξέλιξη η καλλιεργητική περίοδος των τεύτλων και ο διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Σερβίας. Να θυμίσουμε ότι η μετοχή της εταιρείας έκλεισε 13 μήνες εκτός διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο καθώς έχει να δημοσιοποιήσει λογιστικές καταστάσεις από το α΄ εξάμηνο της χρήσης 2015-2016 (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2015). Είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αξία της ΕΒΖ ώστε να υπολογίσει τι θα αξίζει όταν πωληθούν τα περιουσιακά στοιχεία που η τωρινή κυβέρνηση προσπάθησε να διασώσει επί υπουργίας Παναγιώτη Λαφαζάνη χρηματοδοτώντας με 30 εκατ. ευρώ.

Νέος πρόεδρος

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τρίτος πρόεδρος της ΕΒΖ (στα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ) ορίστηκε ο κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής και αντιπρόεδρος ο Γαβριήλ Κερμανίδης, ενώ χρέη διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο Μιχάλης Κεφαλόπουλος και αναπληρωτής του ο Αντώνης Μπούρης.

Ο κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής έχει καταγωγή από τη Λήμνο, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, από το 1995, ενώ το 2010 εκλέχτηκε δήμαρχος Λήμνου και φέρεται να έχει απευθείας επαφές με τον Αλέξη Χαρίτση, αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας. Στο προηγούμενο σχήμα κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου και όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από την ΕΒΖ, ξέρει καλά τη ζαχαροβιομηχανία.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Κεφαλόπουλος, αντίστοιχα, έχει θητεύσει για πολλά χρόνια ως manager στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ άλλων και ελληνικών θυγατρικών στο Ντουμπάι και στη Σερβία, ενώ αυτή την περίοδο οι πληροφορίες αναφέρουν πως διατηρεί εταιρεία συμβούλων στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή