Μνημόνιο Κατανόησης από ΔΕΣΦΑ – ALBGAZ

Μνημόνιο Κατανόησης από ΔΕΣΦΑ – ALBGAZ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εγκάρδιο κλίμα υπεγράφη χθες στα Τίρανα Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MOU) μεταξύ του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε. και της αλβανικής εταιρείας ALBGAZ. Οπως ανακοίνωσε ο ΔΕΣΦΑ, η συμφωνία προβλέπει τη λειτουργία και τη συντήρηση του αγωγού ΤΑΡ επί αλβανικού εδάφους, καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης από τον ΔΕΣΦΑ στη νεοσύστατη ALBGAZ. Η εταιρεία θα έχει την έδρα της στα Τίρανα, ενώ οι λεπτομέρειες του εταιρικού σχήματος θα καθοριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα από την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Από πλευράς ΔΕΣΦΑ τη συμφωνία υπέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Σωτήριος Νίκας και από την πλευρά της ALBGAZ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κλόντιαν Γκραντέσι.

«Είναι πολλά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε μέχρι την ίδρυση της κοινής εταιρείας και την υπογραφή του Maintenance Agreement με τον ΤΑΡ, όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με το ιδιαίτερα απαιτητικό χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί», δήλωσε ο κ. Νίκας. Οπως είπε, «η νέα εταιρεία, εκτός από υπηρεσίες συντήρησης και μεταφοράς τεχνογνωσίας, θα προσφέρει κι αυτό που χρειάζονται επιτακτικά τόσο η Ελλάδα, όσο και η Αλβανία: δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ικανά και ταλαντούχα στελέχη και στις δύο χώρες».

Ο κ. Γκραντέσι δήλωσε και αυτός από την πλευρά του την αισιοδοξία του ότι η κοινή εταιρεία θα είναι σύντομα γεγονός και ευχαρίστησε τον ΔΕΣΦΑ για τη διαθεσιμότητά του να συνεισφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στην ALBGAZ, όχι μόνο στο έργο της συντήρησης του ΤΑΡ, αλλά και σε άλλα πεδία που ενδεχομένως θα χρειαστεί η ALBGAZ ή η νέα κοινή εταιρεία που θα συσταθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή