Πρόβλεψη για ανάκαμψη εσόδων από Αμερικανούς τουρίστες φέτος

Πρόβλεψη για ανάκαμψη εσόδων από Αμερικανούς τουρίστες φέτος

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάκαμψη των ταξιδιωτικών εσόδων και διατήρηση του ανοδικού ρυθμού των αφίξεων από την αμερικανική τουριστική αγορά εκτιμά ότι θα σημειωθεί, φέτος, στη χώρα μας ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τριβυζάς.

Σύμφωνα με τον κ. Τριβυζά, ο αριθμός των Αμερικανών αναμένεται να ξεπεράσει τις 900.000 από 778.600 το 2016. Επίσης, σε αυξητική τροχιά θα επανέλθουν και τα έσοδα από τους Αμερικανούς επισκέπτες, τα οποία το 2016 μειώθηκαν κατά 22,8% ή κατά 215,4 εκατ. ευρώ φθάνοντας σε 727,9 εκατ. ευρώ. Ενθαρρυντικό για τη συνέχιση της αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος των Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑSTA) ανέθεσε στο Επιμελητήριο και στην εταιρεία συμβούλων τουρισμού MTC Group τη διερεύνηση των δυνατοτήτων διεξαγωγής του συνεδρίου του «Destination Expo 2018» στην Αθήνα για του χρόνου. Αλλοι υποψήφιοι προορισμοί είναι το Ανόι, η Μάλτα, η Ακαμπα της Ιορδανίας και το Τελ Αβίβ.

Η τελική επιλογή θα γίνει το προσεχές διάστημα πριν από τη σύνοδο του Συνδέσμου τον Ιούνιο στην Ουάσιγκτον. Ο επικεφαλής της MTC κ. Νότης Μαρτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιλεγεί η Ελλάδα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, οι ΗΠΑ το 2016 ήταν η 2η αγορά με τις υψηλότερες δαπάνες (121,5 δισ. δολ.) για ταξίδια στο εξωτερικό. Τη 1η θέση κατέλαβαν οι Κινέζοι με ταξιδιωτικές δαπάνες ύψους 261,1 δισ. δολ. Οι Γερμανοί με 81,1 δισ. δολ. κατέλαβαν την 3η θέση και ακολούθησαν οι Βρετανοί με 63,6 δισ. δολ. και οι Γάλλοι με 40,9 δισ. δολ.

Εξάλλου, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους τουριστικούς φορείς της χώρας η ανακοίνωση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην αρχή της σεζόν την 8η Ιουνίου, στη Βρετανία. Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός κρατήσεων από τη βρετανική αγορά το προηγούμενο διάστημα με προορισμό την Ελλάδα για φέτος, δημιουργεί βάσιμες προϋποθέσεις για διατήρηση της ανόδου των αφίξεων. Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, θεωρεί ότι με δεδομένο το γεγονός των αυξημένων πληροτήτων που έχει η χώρα για το καλοκαίρι, οι όποιες επιπτώσεις στην εξερχόμενη κίνηση από τη Βρετανία λόγω της εκλογικής διαδικασίας δεν αναμένεται να γίνουν ιδιαίτερα αισθητές στην ελληνική τουριστική αγορά. Το 2016 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2,9 εκατ. Βρετανοί (αύξηση 20,8%) οι οποίοι ξόδεψαν 1,94 δισ. ευρώ (μείωση 3,7%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή