Σε αύξηση κεφαλαίου έως 15 εκατ. ευρώ προχωράει η Apivita

Σε αύξηση κεφαλαίου έως 15 εκατ. ευρώ προχωράει η Apivita

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Apivita πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου 2017. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εξάλλου, αναμένεται να υπογραφούν οι διάφορες συμφωνίες με τον ισπανικό όμιλο Puig, ο οποίος πρόκειται να αποκτήσει περί το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της Apivita, ενώ στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο διοικητικό συμβούλιο με τις αλλαγές που θα έχουν προκύψει από τη συμμετοχή πλέον του ομίλου Puig ως πλειοψηφούντος μετόχου.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Apivita, οι οποίοι απάντησαν σε σχετική ερώτηση της «Κ», τα συγκεκριμένα κεφάλαια αποτελούν πρόσθετη παροχή ρευστότητας στην εταιρεία και δεν αποτελούν το τίμημα που έχει καταβάλει ο ισπανικός όμιλος Puig για την απόκτηση περίπου του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών. Επειτα δε από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ, δεν αναμένεται να υπάρξει μεταβολή στα ποσοστά των δύο μεγαλύτερων μετόχων. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας με την Puig, η οικογένεια Κουτσιανά που ίδρυσε την Apivita θα κατέχει την καταστατική μειοψηφία (ποσοστό δηλαδή 33,33%), μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την Puig.

Ανεξαρτήτως των διεργασιών με την Puig, η Apivita συνεχίζει σταθερά τις ερευνητικές της δραστηριότητες σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα με στόχο την εφαρμογή των αποτελεσμάτων στην πράξη. Τις επόμενες ημέρες η εταιρεία τοποθετεί στην αγορά έξι νέους κωδικούς αντηλιακών προσώπου τα οποία περιέχουν συνδυασμό ευεργετικών συστατικών ενός μικροφύκους και εκχυλίσματος προπόλης. Πρόκειται για το συστατικό 3D Pro-Algae που προέκυψε ύστερα από την έρευνα στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ε.Ε. και για το οποίο η Apivita έχει καταθέσει αίτηση για απόκτηση ελληνικής και παγκόσμιας πατέντας. Στην έρευνα συμμετείχαν από κοινού η Apivita, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και η ισπανική εταιρεία έρευνας και παραγωγής μικροφυκών Fitoplancton Marino.

Στο πλαίσιο της νέας δράσης της Ε.Ε. για την έρευνα, το πρόγραμμα Horizon 2020, η Apivita συμμετέχει με τρεις δράσεις. Η έρευνα εστιάζεται στην περαιτέρω αξιοποίηση των μικροφυκών, αλλά και στη δυνατότητα παραγωγής εκχυλισμάτων από θαλάσσιους μικροοργανισμούς για την παρασκευή αντιγηραντικών προϊόντων.

Επιπλέον, η Apivita σε συνεργασία με το διιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών) προκηρύσσουν διαγωνισμό καινοτομίας με τίτλο Life Innovation. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις εναλλακτικές ενότητες: καινοτόμο καλλυντικό προϊόν, καινοτόμο διατροφικό προϊόν και καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής. Το έπαθλο για τον νικητή είναι υποτροφία στο «Βιοεπιχειρείν», η οποία κατά 50% θα χρηματοδοτηθεί από την Apivita, ενώ θα μπορεί να κάνει διπλωματική εργασία στα εργαστήρια της εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://www.apivita.com/hellas/new/life-innovation-contest.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή