ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκσυγχρονίζονται ιστορικά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Εκσυγχρονίζονται ιστορικά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Ξενοδοχειακές μονάδες «σύμβολα» για την τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης προχωρούν ή ολοκλήρωσαν προγράμματα εκσυγχρονισμού. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης του Makedonia Palace από τη μισθώτρια εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Ιβάν Σαββίδη και πλέον έχει προγραμματιστεί η επαναλειτουργία της μονάδας για την 1η Μαΐου. Παράλληλα, ο ξενοδοχειακός όμιλος Ηλέκτρα αποφάσισε κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο να προχωρήσει σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Electra Palace στη πλατεία Αριστοτέλους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποίησε στο Makedonia Palace η μισθώτρια εταιρεία ξεπέρασε τον αρχικό προϋπολογισμό των 12,4 εκατ. ευρώ και έφθασε πέριξ των 14,5 εκατ. ευρώ. Η νέα δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται σε 276 δωμάτια.

Από την πλευρά του, ο όμιλος Ηλέκτρα μετά τη μεγάλη επένδυση της Αθήνας για τη λειτουργία του Electra Metropolis προετοιμάζει τα επόμενα επενδυτικά του βήματα. Ο όμιλος διαθέτει τρία ξενοδοχεία στην Αθήνα και από ένα στη Θεσσαλονίκη και στη Ρόδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχικός προϋπολογισμός για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της μονάδας στη Θεσσαλονίκη έχει προσδιοριστεί στα 4 εκατ. ευρώ. H διοίκηση του ομίλου έχει αποφασίσει την υλοποίηση του προγράμματος χωρίς το κλείσιμο της μονάδας. Επιπλέον, ο όμιλος θα υλοποιήσει πρόγραμμα ανακαίνισης στο Electra στην Ερμού, ενώ σχεδιάζει ακόμη μία επένδυση που αφορά την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου του στη Ρόδο.

Εξάλλου, η εταιρεία Ermia Hotels and Resorts με έδρα στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε το 2012 να επενδύει σε μακροχρόνιες μισθώσεις ξενοδοχείων και βιλών ανακοίνωσε ότι προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιο της τρία καταλύματα στη Χαλκιδική. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2006, επενδύοντας στην ανέγερση του ξενοδοχείου Premier Luxury Mountain Resort στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.