Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 8,1% για Ευρωπαϊκή Πίστη το α΄ τρίμηνο

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 8,1% για Ευρωπαϊκή Πίστη το α΄ τρίμηνο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των ασφαλιστικών εργασιών της κατά 8,1% κατέγραψε η Ευρωπαϊκή Πίστη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, υπερκαλύπτοντας τον στόχο που είχε θέσει η διοίκηση της εταιρείας. Η θετική πορεία του πρώτου τριμήνου έρχεται σε συνέχεια της ανοδικής πορείας των εργασιών, που η εταιρεία είχε σημειώσει το 2016, έτος κατά το οποίο τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 3% και ανήλθαν στα 172,2 εκατ. ευρώ.

Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, είναι «ο διπλασιασμός της παραγωγής ασφαλίστρων την προσεχή τετραετία», μέσα από την προώθηση «ευρηματικών» προϊόντων για όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων. Η εταιρεία διατηρεί προϊόντα εγγυημένου επιτοκίου για τον κλάδο ζωής με μέση απόδοση 1,5%-2%, ενώ στον κλάδο υγείας προσφέρει τόσο ισόβια όσο και ετησίως ανανεούμενα ασφαλιστικά προγράμματα. Στον κλάδο αυτοκινήτου, ο ασφαλισμένος στόλος προσεγγίζει τις 480.000 οχήματα και αποτελεί τη βασική πηγή εργασιών της εταιρείας.

Για το 2017, στόχος της διοίκησης είναι, μεταξύ άλλων, η διατήρηση του συντελεστή ζημιών και της κερδοφορίας στα περυσινά επίπεδα. Σημειώνεται ότι για την οικονομική χρήση του 2016, η Ευρωπαϊκή Πίστη πέτυχε θετικό μεικτό αποτέλεσμα εργασιών και στους τρεις κλάδους – αυτοκινήτου, γενικών και ζωής– ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 21 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση του ομίλου ανήλθε στα 95,3 εκατ. ευρώ, ενώ το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο διαμορφώθηκε στα 270 εκατ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται οι τοποθετήσεις σε ακίνητα, που ανεβάζουν το συνολικό χαρτοφυλάκιο σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Μετά την αποχώρηση της Τράπεζας Πειραιώς, στη μετοχική σύνθεση της Ευρωπαϊκής Πίστης συμμετέχει με ποσοστό 15% η EBRD, η είσοδος της οποίας σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο συνιστά «επαλήθευση της αξιοπιστίας και ψήφο εμπιστοσύνης» για μία αμιγώς ελληνική εταιρεία. Σημειώνεται ότι το 57,7% της Ευρωπαϊκής Πίστης ελέγχεται από εργαζομένους και συνεργάτες της εταιρείας, το 9,5% ανήκει σε άλλους θεσμικούς και το 17,7% είναι σε διασπορά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή