Ξεκινάει από τις 2 Μαΐου η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Ξεκινάει από τις 2 Μαΐου η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιάμεσες εκπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, πλην έξι νομών, ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου 2017 με την ολοκλήρωσή τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, να έχει οριστεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η νέα νομοθεσία για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που θεσπίστηκε με τον νόμο 4446/2016 και φέρνει δύο σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν: πρώτον, ο αριθμός των συνολικών ημερών ενδιάμεσων εκπτώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έχει αυξηθεί σε 30 ημέρες από 20 που ήταν πριν και δεύτερον, επιτρέπεται σε κάθε νομό οι 30 αυτές ημέρες να προσδιορίζονται πέραν του γενικού πλαισίου με απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη.

Το γενικό πλαίσιο που ισχύει για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι το ακόλουθο: 1-15 Μαΐου (στην πραγματικότητα 2 Μαΐου, καθώς η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε πλέον ως υποχρεωτική αργία) και 1-15 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Οπου δεν εκδόθηκαν ειδικές αποφάσεις από τους αντιπεριφερειάρχες, ισχύει το παραπάνω γενικό πλαίσιο. Στην Αττική, για παράδειγμα, θα ισχύσει το γενικό πλαίσιο για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 7 Μαΐου από τις 11 π.μ. έως 8 μ.μ. Οι νομοί ή κάποιοι δήμοι εντός αυτών στους οποίους υπάρχει διαφοροποίηση για τον χρόνο πραγματοποίησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων σε σχέση με το γενικό πλαίσιο βάσει των αποφάσεων των οικείων αντιπεριφερειαρχών που εκδόθηκαν έως τις 22 Μαρτίου 2017 (καταληκτική προθεσμία ειδικά για τη φετινή χρονιά) είναι οι ακόλουθοι:

• Δήμος Παιονίας στον νομό Κιλκίς: 1-15 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 14 Μαΐου και όχι την Κυριακή 7 Μαΐου.

• Νομός Δράμας: 1-13 Μαΐου και 26-28 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου.

• Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, νομός Χαλκιδικής, νομός Λαρίσης, νομός Τρικάλων, νομός Μαγνησίας, νομός Αρτας, Δήμος Κιλκίς στον νομό Κιλκίς: 1-10 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου.

• Νομός Καρδίτσας: 2-11 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου.

Στους ακόλουθους έξι νομούς δεν θα γίνουν ενδιάμεσες εκπτώσεις εντός του Μαΐου διότι οι αποφάσεις προβλέπουν διαφορετικές ημερομηνίες:

• Νομός Αιτωλοακαρνανίας: 1-15 Σεπτεμβρίου και 18 Σεπτεμβρίου-2 Οκτωβρίου με προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές 3 και 24 Σεπτεμβρίου.

• Νομός Εβρου: 4-18 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου με προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές 3 και 10 Σεπτεμβρίου.

• Νομός Ξάνθης: 17-31 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου με προαιρετική λειτουργία τος Κυριακές 3 και 10 Σεπτεμβρίου.

• Νομός Ροδόπης: 14-28 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου με προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές 3 και 10 Σεπτεμβρίου.

• Νομός Δωδεκανήσου και Νομός Ηρακλείου πλην των τουριστικών δήμων: 1-15 Μαρτίου και 1-15 Σεπτεμβρίου. Στον νομό Δωδεκανήσου τα καταστήματα θα λειτουργούν προαιρετικά τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου και τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Στην περίπτωση του νομού Ηρακλείου δεν έχουν οριστεί Κυριακές, κάτι όμως που δεν είναι συμβατό με τον νόμο.

• Τουριστικοί δήμοι νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα Δήμοι Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και Φαιστού: 18-28 Απριλίου και 11-31 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή