Εφικτοί οι στόχοι για το Ψηφιακό Θεματολόγιο 2020

Εφικτοί οι στόχοι για το Ψηφιακό Θεματολόγιο 2020

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξη ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020 (Digital Agenta 2020) από τη χώρα μας εμφανίστηκε προχθές η διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Τσαμάκης όσο και ο αρμόδιος αντιπρόεδρος Νίκος Παπαουλάκης ήταν αισιόδοξοι ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Προβλέπουν μέχρι το 2020 την κάλυψη του 100% των συνδρομητών ευρυζωνικών συνδέσεων με ταχύτητες τουλάχιστον 30 Mbps και το 50% αυτών με ταχύτητες τουλάχιστον 100 Μbps.

Πιο αισιόδοξος, κατά την ακρόαση της ΕΕΤΤ στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής ήταν ο κ. Παπαουλάκης. «Θεωρώ ότι είναι εφικτοί και οι δύο στόχοι. Το 2020 και η Ελλάδα σε ποσοστό πάνω από 50% θα έχει 100 Mbps και το 100% του πληθυσμού θα έχει πρόσβαση σε ταχύτητες πάνω από 30 Μbps», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι οι στόχοι μπορεί και να ξεπεραστούν ουσιαστικά, καθώς τα επενδυτικά προγράμματα των ιδιωτικών εταιρειών, είναι φιλόδοξα. «Πιστεύω ότι στο διάστημα των τριών ετών θα έχουμε ξεπεράσει σε κάλυψη το 50% της χώρας… και εφόσον όλα πάνε καλά στα χρονοδιαγράμματα, θα αγγίζει, ίσως και το 80%, για ταχύτητες πάνω από 100 Mbps».

Λιγότερο αισιόδοξος ήταν ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ. Ο κ. Τσαμάκης είπε ότι τα 30 Mbps μπορεί να μην επιτευχθούν στο 100% της συνδρομητικής βάσης, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τα 100 Mbps. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι οι πάροχοι έχουν φιλόδοξα επενδυτικά προγράμματα, ύψους 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Ψηφιακού Θεματολογίου.

Πρόκειται για επενδύσεις που θα γίνουν με στόχο τον εκσυγχρονισμό των δικτύων, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σε δίκτυα νέας γενιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή