Το «έξυπνο» ξενοδοχείο θα λειτουργήσει Ιούνιο στην Αθήνα

Το «έξυπνο» ξενοδοχείο θα λειτουργήσει Ιούνιο στην Αθήνα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η αξιοποίηση υφιστάμενων κτιρίων στην Αθήνα για τη λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών κατηγοριών.

Η νέα άφιξη στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας αφορά σε μονάδα που θα λειτουργήσει τον Ιούνιο σε κτίριο δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, επί των οδών Αγίου Κωνσταντίνου 26 και Κουμουνδούρου. Το πολυώροφο κτίριο, με δύο υπόγεια, συνιδιοκτησίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (75%) και του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (25%) ενοικιάσθηκε για 24 χρόνια από την εταιρεία Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ η οποία εξασφάλισε την αλλαγή χρήσης του σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Μέχρι το 2008 στους ορόφους λειτουργούσαν γραφεία, ενώ το ισόγειο αξιοποιούνταν ως κατάστημα εστίασης. Εκτοτε και μέχρι σήμερα το ακίνητο παρέμεινε κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος μετασκευής του κτιρίου σε ξενοδοχειακή μονάδα από τη μισθώτρια εταιρεία ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει με την επωνυμία KUBIC Athens Hotel.

Η νέα μονάδα δυναμικότητας 56 δωματίων με εστιατόριο, roof garden κ.ά. θα παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνολογικές λύσεις στους πελάτες του λειτουργώντας ουσιαστικά ως «έξυπνο» ξενοδοχείο. Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων έκρινε ότι οι προτεινόμενες επεμβάσεις από τη μισθώτρια εταιρεία που αφορούν στη μορφολογία των όψεων του κτιρίου με αφετηρία τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας ανέγερσής του το 1972 και αποκατάστασης των αλλοιώσεων βελτιώνουν αισθητικά την εικόνα του κτιρίου και δεν προκαλείται όχληση στα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου. Η εταιρεία Πυθαγόρειο ΑΕΞΤΕ διαθέτει άλλα δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, άλλες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η Lakiani A.E. ιδιοκτήτρια εταιρεία του John’s Hotel στη Γλυφάδα, θα υλοποιήσει επενδυτικό σχέδιο για την ανακατασκευή της πάλαι ποτέ δημοφιλούς μονάδας. Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εσωτερικές διαρρυθμίσεις, στατικές ενισχύσεις, προσθήκη πισίνας στο δώμα, αλλαγή θέσης πισίνας στο ισόγειο, αλλαγή όψεων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή