Τα πρώτα οφέλη εισπράττει η Viohalco από τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο

Τα πρώτα οφέλη εισπράττει η Viohalco από τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πετυχαίνουμε πλέον καλύτερα επιτόκια δανεισμού. Ηδη, ο μέσος όρος δανεισμού έχει υποχωρήσει χαμηλότερα του 5%. Είναι τα πρώτα οφέλη που εισπράττουμε από τη μεταφορά της έδρας στο Βέλγιο». Αυτό δήλωσαν χθες στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, τα στελέχη της Viohalco, απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» για τα πλεονεκτήματα που δημιούργησε η μεταφορά της έδρας στις Βρυξέλλες, όπου συμπληρώθηκε ήδη μία τετραετία. Οπως υπογράμμισαν τα στελέχη του ομίλου, «θέλει ακόμη χρόνο να μας μάθουν διεθνώς και να μπορούμε να πετυχαίνουμε ανταγωνιστικά επιτόκια. Εχει ήδη όμως αρχίσει μια καλή εποχή και μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε φθάσει στον στόχο που είχαμε θέσει όταν αποφασίζαμε να μεταφέρουμε την έδρα στο Βέλγιο». Στη διάρκεια της παρουσίασης των προοπτικών του ομίλου τονίστηκε η ανάπτυξη του χαλυβουργικού τομέα, αφού έχει διασφαλιστεί όχι μόνο η βιωσιμότητά του αλλά και η επιστροφή στην κερδοφορία για τις εταιρείες του ομίλου σε αντίθεση με τον κλάδο στην Ελλάδα που είναι σε πλήρη καταστολή και σε διάλυση.

Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι ο επαγωγικός φούρνος της Σιδενόρ που ξεκίνησε τον Μάρτιο 2016, αναμένεται να τεθεί πλήρως σε λειτουργία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Επίσης, η διάθεση νέων ποιοτήτων ειδικών χαλύβων (SBQ) ενίσχυσε την ανταγωνιστική θέση της θυγατρικής Stomana Industry. Η μονάδα της υπό κενό επεξεργασίας ρευστοποιημένου χάλυβα (vacuum degasser-VD) άρχισε να λειτουργεί το 2016, επιτρέποντας την ανάπτυξη των ποιοτήτων αυτών. Στον κλάδο της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας στη διάρκεια του 2016 κατεγράφη εξαιρετικά υψηλή ζήτηση στο εμπορικό συγκρότημα River West-IKEA στο Περιστέρι.

Νέα μισθωτήρια συμβόλαια υπογράφηκαν σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα ενοικίων σε σύγκριση με παλαιότερες εκτιμήσεις, οδηγώντας σε αύξηση 19% των εσόδων από μισθώματα. Ο δείκτης πληρότητας με βάση τον αριθμό των μισθωμένων καταστημάτων ανήλθε σε 97%, καταγράφοντας τον αριθμό ρεκόρ των 4,6 εκατ. πελατών εντός του 2016.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι για να αξιοποιηθεί περαιτέρω η αύξηση των πελατών, τμήμα του υπόγειου χώρου στάθμευσης του εμπορικού κέντρου River West-IKEA, επιφάνειας 1.200 τ.μ. μετατράπηκε σε πρόσθετη εκμισθούμενη επιφάνεια υψηλής αξίας. Ακόμη η μίσθωση καταστήματος εμβαδού 1.900 τ.μ. από την H&M στο εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο ξεπέρασε τις προσδοκίες ως προς τις επιδόσεις, αξιοποιώντας την ισχυρή ζήτηση. Για τον σκοπό αυτό αγοράστηκε όμορο οικόπεδο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια μελλοντικής επέκτασης του εμπορικού πάρκου Mare West. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου στην πλατεία Καραϊσκάκη και άρχισε η λειτουργία του υπό την επωνυμία «Wyndham Grand Athens» την 1η Δεκεμβρίου 2016. Ακόμη ολοκληρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ της Noval και των θυγατρικών της μέσω της απορρόφησής τους από τη Noval τον Δεκέμβριο 2016. Τα στελέχη του ομίλου Viohalco δεν απέκλεισαν την σύσταση εταιρείας χαρτοφυλακίου για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας που ίσως στο μέλλον αποφασιστεί και η είσοδος στη χρηματιστηριακή αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή