Γ. Χαντζηνικολάου: Ωριμες οι συνθήκες για ανάκαμψη της χώρας

Γ. Χαντζηνικολάου: Ωριμες οι συνθήκες για ανάκαμψη της χώρας

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των καταθετών, των επιχειρήσεων και των επενδυτών στις προοπτικές της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου. Μιλώντας στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), που πραγματοποιείται στην Κύπρο, ο κ. Χαντζηνικολάου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ύστερα από επτά χρόνια κρίσης, οι Ελληνες σήμερα είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και τα υλοποιήσουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη ημέρα. Σε ό,τι αφορά το μέτωπο τον «κόκκινων» δανείων, εκτίμησε ότι οι εγχώριες τράπεζες είναι σε θέση να επιτύχουν τους στόχους μείωσής τους που έχουν τεθεί από τις εποπτικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας της Τράπεζας Πειραιώς, της διαδικτυακής πύλης 360funding.gr (η οποία θα λειτουργεί από αύριο Παρασκευή), στελέχη της τράπεζας σημείωσαν ότι στόχος του ομίλου είναι να διοχετεύσει νέες χρηματοδοτήσεις 3,2 δισ. ευρώ για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την προσεχή τριετία, αξιοποιώντας τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις αλλά και άλλα εργαλεία όπως ο αναπτυξιακός νόμος.

Η νέα διαδικτυακή πύλη στοχεύει στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση επιχειρήσεων, αλλά και αυτών που θέλουν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, παρέχοντας απλοποιημένη και χωρίς κόστος πρόσβαση σε όλο το φάσμα των πληροφοριών που ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις που αναζητούν προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Παρουσιάζοντας χθες τη διαδικτυακή πύλη, στελέχη της τράπεζας από τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επεσήμαναν την ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν διαθέσιμα. Ο σχεδιασμός της τράπεζας, που έχει ηγετικό ρόλο στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με συνολικά υπόλοιπα περί τα 23 δισ. ευρώ, προβλέπει νέες χορηγήσεις 3,2 δισ. ευρώ την προσεχή τριετία, μέρος των οποίων μπορεί να δοθεί σε συνδυασμό με ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Μέσω της ιστοσελίδας κάθε επιχείρηση ή ιδιώτης μπορεί να έχει άμεση ενημέρωση για όλα τα προγράμματα και τα αναπτυξιακά σχέδια που είναι σε εξέλιξη και από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί αντλώντας χρηματοδότηση ή επιδότηση.

Το 360° Funding παρέχει εξατομικευμένη ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης σε υφισταμένους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης, εθνικές (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αναπτυξιακός Νόμος) και ευρωπαϊκές (π.χ. Horizon 2020), τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν για να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια. Μέσω της διαδικτυακής πύλης ο επιχειρηματίας αποκτά προσωποποιημένες λύσεις στον χώρο των χρηματοδοτικών ενισχύσεων, αλλά και ενημέρωση για τα πακέτα προϊόντων και υπηρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς –όπως το Πειραιώς Επιχειρείν 360°– τα οποία έρχονται να υποστηρίξουν την υλοποίηση της επένδυσης μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή