Χαρτόνι και… Αίσωπος στην Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Χαρτόνι και… Αίσωπος στην Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού δημιουργού Μανώλη Χάρου, με τίτλο «Ιστορίες από χαρτόνι και Αισώπειοι μύθοι», πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, η έκθεση θα φιλοξενηθεί  στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης-Casa Bianca, από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου. 

Η έκθεση  του Μανώλη Χάρου, με θέμα τους Μύθους του Αισώπου, αποτελεί μια σύγχρονη, πρωτότυπη και ευρηματική πρόταση, καθώς παρά το πέρασμα 2.500 περίπου χρόνων, οι Μύθοι του Αισώπου, εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν τον επίκαιρο χαρακτήρα τους και συνθέτουν ένα γοητευτικό και διαχρονικό σώμα μικρών γλαφυρών κειμένων, στα οποία η δύναμη της παραβολής και η αλληγορία συμβιώνουν με την ηθική διάσταση και το διδακτικό περιεχόμενο.

H έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της εταιρείας ΜΕΛ Α.Ε, η οποία φέτος, συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας και δραστηριότητας και αναπτύσσει τον εταιρικό κοινωνικό της ρόλο, με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΜΕΛημά ΜΑΣ», επενδύοντας στον πολιτισμό και την παιδεία, τομείς συνυφασμένους με το μέλλον και την ανάπτυξη, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Kατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης -ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 1.000 περίπου μαθητές-, καθότι ο πρωταρχικός στόχος της έκθεσης είναι εκπαιδευτικός, προσβλέποντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών όσον αφορά στην ανακύκλωση, καθώς και στην κινητοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, με τη συμμετοχή τους στην ολοκλήρωση ενός ευφάνταστου «παιχνιδιού». Ο δημιουργός σχεδιάζει μια μεγάλη ιχνογραφία σε χαρτόνι, έργο στο οποίο οι νεαροί επισκέπτες καλούνται να συμμετέχουν στην ολοκλήρωσή του, να αισθανθούν τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης. Παράλληλα, με το κλείσιμο των σχολείων, η Δημοτική Πινακοθήκη σχεδιάζει να συμπεριλάβει και να συνεχίσει τη συγκεκριμένη δράση στο πρόγραμμα εικαστικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων  για τα παιδιά της Θεσσαλονίκης.

Η ΜΕΛ Α.Ε. αποτελεί ηγέτιδα δύναμη του κλάδου παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτονιού στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ευρώπης, των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.  Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί για πρώτη ύλη, αποκλειστικά και μόνο, αποκόμματα ανακυκλώσιμου χαρτιού, άνω των 110.000 τόνων τον χρόνο, γεγονός που της προσδίδει τον χαρακτηρισμό του μεγαλύτερου ανακυκλωτή χαρτιού της χώρας, με ποσοστό 56% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές. Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες στο εξωτερικό και χρησιμοποιούνται στην κυτιοποιία, τις εκτυπώσεις και γενικότερα στην κατασκευή ειδών συσκευασίας από χαρτόνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή