Αύξηση επιβατών 5% για Aegean Airlines

Αύξηση επιβατών 5% για Aegean Airlines

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχυμένη επιβατική κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού και αυξημένες πληρότητες εμφανίζει η Aegean κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, ο αερομεταφορέας παρουσιάζει ενοποιημένα έσοδα ύψους 151,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Η συνολική επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 5%, αγγίζοντας τους 2,1 εκατ. επιβάτες. Οι πληρότητες υπήρξαν ιδιαίτερα βελτιωμένες, ενώ ο συνολικός αριθμός των πτήσεων μειώθηκε κατά 7%.

Οι καθαρές ζημίες μετά φόρων ανήλθαν σε 35,8 εκατ. ευρώ από 21,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016. H υποαπασχόληση του στόλου τη χειμερινή περίοδο σε συνδυασμό με τη χρονική συγκυρία του Πάσχα, που μετατοπίστηκε στο δεύτερο τρίμηνο φέτος, επιβάρυναν συνολικά το εποχικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 17%.

Αντιθέτως, η κίνηση εσωτερικού περιορίστηκε κατά 6%, προσαρμοσμένη στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, όπου παρατηρήθηκαν χαμηλότεροι ναύλοι, λιγότερες πτήσεις και βελτιωμένες πληρότητες. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 262 εκατ. ευρώ στις 31.03.2017.

«Το 2017 ξεκίνησε με θετικές αποδόσεις σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των πτήσεων, απόρροια κυρίως των προσπαθειών μας για αποδοτικότερη διαχείριση της χωρητικότητας. Σε οικονομικό αποτέλεσμα το ξεκίνημα της χρονιά ήταν δυσκολότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της χρονικής συγκυρίας των διακοπών του Πάσχα, καθώς και της υποαπασχόλησης του στόλου λόγω σχετικά αδύναμης ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνουμε ότι η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους, παραμένουν ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς» δήλωσε σχετικά ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή