Γενική συνέλευση με πολλαπλά μηνύματα φέτος από τον ΣΕΒ

Γενική συνέλευση με πολλαπλά μηνύματα φέτος από τον ΣΕΒ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας αποτελούν τη μοναδική απάντηση στην κρίση, είναι το μήνυμα που θα στείλει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου την Τετάρτη, που φέτος συμπίπτει με τα 110 χρόνια ιστορίας του.

Προς ενίσχυση του μηνύματος αυτού, κεντρικός ομιλητής στην απογευματινή εκδήλωση της γενικής συνέλευσης θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένεται και η ομιλία του Chief Economist του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Rolf Strauch, με θέμα: «Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και το στοίχημα της ανάπτυξης», στην πρωινή κλειστή συνεδρίαση.

Ο ΣΕΒ θα δώσει έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας, κάτι που με συνέπεια υποστηρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης κρίσης της χώρας, αλλά αποκτά νέα βαρύτητα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κ. Φέσσας αναμένεται μάλιστα να ανακοινώσει από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή μέσα στο 2018 ενός μεγάλου επενδυτικού συνεδρίου για τη στήριξη της προσπάθειας ιδιωτικών εγχώριων και ξένων επενδύσεων. «Πιστεύουμε ότι για να τερματιστεί αυτή η μακρόχρονη, επίμονη κρίση εμπιστοσύνης που ταλαιπωρεί τη χώρα μας, πρέπει να πιέσουμε για ακόμη πιο βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας». Αυτή είναι η βασική θέση του ΣΕΒ για την ανάπτυξη που θα προβάλει ο κ. Φέσσας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου. Ο ίδιος θα αναγνωρίσει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στο κομμάτι μεταρρυθμίσεων και προγράμματος προσαρμογής, αλλά θα αναδείξει και τα διαρθρωτικά προβλήματα που παραμένουν σε σχέση με την οικονομία και τη στόχευση της οικονομικής πολιτικής.

Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τις επιχειρήσεις, ο κ. Φέσσας θα ανατρέξει στη μακρόχρονη ιστορία του μακροβιότερου επιχειρηματικού συνδέσμου για να αντλήσει διδάγματα και να εμπνεύσει δύναμη και αισιοδοξία στα μέλη του και να αναδείξει τα σημερινά καθήκοντα του επιχειρείν.

H ιδρυτική πράξη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών (ΣΕΒΒ), το 1907, συνενώνει το παραδοσιακό με το νεωτερικό επιχειρείν, με τη συμμετοχή του «κύκλου της Ζυρίχης», με πρώτες κατακτήσεις τη συμβολή του στη δημιουργία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας το 1910 και του πρώτου θεσμικού πλαισίου με τον νόμο 2946 «περί προαγωγής της βιομηχανίας και βιοτεχνίας» το 1922. Το 1946 μετονομάζεται σε Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων και μετέχει ενεργά στη μεταπολεμική ανασυγκρότηση και στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Τη δεκαετία του ’60, η προοπτική ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ λειτουργεί ως καταλύτης στην ελληνική βιομηχανία και το 1962 γίνεται μέλος της UNICE και δημιουργεί γραφείο στις Βρυξέλλες.

Το 1979, με τη συμφωνία ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ, ο ΣΕΒ μετονομάζεται σε Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών.

Εκπροσωπώντας στην πράξη το σύνολο της επιχειρηματικής δράσης, μετονομάζεται το 2007 σε Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή