Κέρδη για Lamda από εμπορικά κέντρα το α΄ τρίμηνο 2017

Κέρδη για Lamda από εμπορικά κέντρα το α΄ τρίμηνο 2017

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή βελτίωση κατέγραψε η καθαρή κερδοφορία της Lamda Development κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, καθώς ανήλθε σε 1,7 εκατ. ευρώ, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παράλληλα, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου (EBITDA) ανήλθαν σε 9,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 3,2% σε ετήσια βάση. Κινητήριος μοχλός της κερδοφορίας παρέμειναν τα εμπορικά κέντρα του ομίλου, των οποίων η συνολική λειτουργική κερδοφορία ενισχύθηκε κατά 4,5% και ανήλθε σε 11,6 εκατ. ευρώ, έναντι 11,1 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό πρώτο τρίμηνο. Οι εν λόγω επιδόσεις κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές, αν συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν απώλειες τόσο στον τζίρο των καταστημάτων όσο και στην επισκεψιμότητα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της εισηγμένης, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων υποχώρησε κατά 4,7% σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο, ενώ πτώση κατά 6,4% σημείωσε και η επισκεψιμότητα στα κέντρα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στον συνδυασμό των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν για σημαντικό χρονικό διάστημα φέτος όσο και στις παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, γεγονότα που επηρέασαν αρνητικά την πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού στα εμπορικά κέντρα.

Ειδικότερα, η λειτουργική κερδοφορία του The Mall Athens αυξήθηκε κατά 4,4% στα 7,1 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων μειώθηκε κατά 4,7% και των επισκεπτών κατά 5,8%. Η λειτουργική κερδοφορία του Golden Hall ανήλθε σε 4,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 5%, καθώς ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων αυξήθηκε κατά 4,8%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρέμεινε σταθερός. Η θετικότερη εικόνα του συγκεκριμένου κέντρου έναντι του The Mall οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα σταθερής τροχιάς για την προσέλευση του καταναλωτικού του κοινού. Οσον αφορά το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 3,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,7%. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 4,6%, ενώ η επισκεψιμότητα υποχώρησε κατά 10,1%, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν οδήγησαν ακόμα και στη μη λειτουργία του κέντρου επί δύο ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή