Η Cosco φέρνει πιο κοντά τα λιμάνια Πειραιά και Σαγκάης

Η Cosco φέρνει πιο κοντά τα λιμάνια Πειραιά και Σαγκάης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα έρχεται o πρόεδρος της China Cosco Shipping Corporation Limited, Σου Λιρόνγκ, για να υπογράψει δύο μνημόνια συνεργασίας, αμφότερα υψηλής συμβολικής σημασίας για το Πεκίνο. Μαζί του φθάνει στην πρωτεύουσα και ο επικεφαλής της Shanghai International Port Group (SIPG), του μεγαλύτερου λιμενικού οργανισμού της Κίνας και μητρικής μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας, της Shanghai SIPG F.C.

Οι δύο κινεζικές ναυτιλιακές θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ τους. Επέλεξαν όμως τον Πειραιά για την τελετή αυτή σε μια κίνηση που επιδιώκει να σηματοδοτήσει τη συνάντηση των δύο βασικών λιμένων των νέων θαλάσσιων δρόμων του μεταξιού, αυτού της αφετηρίας και αυτού όπου καταλήγουν τα εξ Ασίας εξαγόμενα στην Ευρώπη φορτία.

Παράλληλα, η Shanghai International Port Group θα υπογράψει ξεχωριστό μνημόνιο συνεργασίας και με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που ελέγχεται πλέον από την Cosco. Οι υπογραφές θα μπουν στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στην Ακτή Μιαούλη στις 12 Ιουνίου και ήδη επικρατεί έντονη κινητικότητα μεταξύ των στελεχών ενόψει της επίσκεψης των υψηλόβαθμων στελεχών της κινεζικής ναυτιλίας. Η SIPG λειτουργεί το λιμάνι της Σαγκάης με πλήθος υποπαραχωρήσεων σε μεγάλες κινεζικές αλλά και αλλοδαπές εταιρείες.

Ως το κύριο λιμάνι της Κίνας που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά, η Shanghai IPG εξυπηρετεί 281 τακτικές γραμμές εμπορευματοκιβωτίων που καταλήγουν στα μεγαλύτερα λιμάνια παγκοσμίως και εξυπηρετεί πάνω από 2.700 προσεγγίσεις πλοίων μηνιαίως, γεγονός που το καθιστά το λιμάνι με την υψηλότερη πυκνότητα διαδρομών εμπορευματοκιβωτίων στην Κίνα. Οι 20 μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου έχουν αναπτύξει δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Σαγκάης και περισσότερες από 80 αλλοδαπές ναυτιλιακές έχουν εδραιώσει εταιρική παρουσία εκεί. Εκτός από εμπορευματοκιβώτια, η SIPG λειτουργεί και εκτενέστατες εγκαταστάσεις ξηρού φορτίου όπως και κρουαζιέρας. Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στην αγορά ακινήτων αλλά και τη χρηματοδότηση λιμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή