Πωλητήριο στο ιστορικό ξενοδοχείο King George βάζει η Eurobank

Πωλητήριο στο ιστορικό ξενοδοχείο King George βάζει η Eurobank

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Eurobank ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της επί της πλατείας Συντάγματος, που λειτουργεί το ξενοδοχείο 5 αστέρων King George. Από την πλευρά της, η εταιρεία Λάμψα Α.Ε. –ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία»– που έχει ενοικιάσει το King George από τις αρχές του 2013 αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να ασκήσει κατά τη διαδικασία το δικαίωμα προτίμησης (first refusal) επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου για την αγορά του ακινήτου. Η τράπεζα καλεί τους ενδιαφερομένους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρουν τους προκειμένου να λάβουν τις πρώτες πληροφορίες στο πλαίσιο της διαδικασίας έως τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη διαδικασία δεν είναι δεσμευτική στην παρούσα φάση ούτε για τον ενδιαφερόμενο ούτε για την τράπεζα. Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερομένους και επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή διαθέτει και εκμεταλλεύεται το ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο, οποτεδήποτε, σε οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους.

Η Λάμψα Α.Ε. ενοικίασε το ξενοδοχείο δυναμικότητας 102 δωματίων στις αρχές του 2013 για 10 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 5 χρόνια και ακολούθως για άλλα 5 χρόνια ακόμη. To ξενοδοχείο λίγο μετά την ανάληψη του από τη Λάμψα έκλεισε για την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Η μονάδα επαναλειτούργησε στις 5 Ιουνίου 2013, ύστερα από 3 μήνες εντατικών εργασιών. Το ετήσιο μίσθωμα αποτελείται από ελάχιστο ποσόν 700.000 ευρώ και ποσοστιαίο ετήσιο μίσθωμα ανάλογο με τα ακαθάριστα έσοδα υπολογιζόμενο επί των ακαθάριστων εσόδων του μισθίου και εναλλακτικά επί του αθροίσματος των ακαθάριστων εσόδων των ξενοδοχείων King George και «Μεγάλης Βρεταννίας».

Επιπλέον, η Λάμψα Α.Ε. φέρεται να ενδιαφέρεται και για τη μακροχρόνια ενοικίαση του κτιρίου 9 ορόφων για τη λειτουργία ξενοδοχείου επί των οδών Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2 στην Αθήνα, το οποίο ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Η σχετική διαδικασία για την επιλογή ενοικιαστή βρίσκεται σε εξέλιξη. Για τη λειτουργία ξενοδοχείου στο εν λόγω ακίνητο φέρονται να ενδιαφέρονται και άλλοι ελληνικοί αλλά και ξένοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως για παράδειγμα η ισπανική Barcelo και η γαλλική Accor.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ένα, ακόμη, κτίριο ανακατασκευάζεται στην Αθήνα για τη λειτουργία του ως ξενοδοχειακή μονάδα.

Πρόκειται για ξενοδοχείο 90 δωματίων, το οποίο θα λειτουργήσει επί της λεωφόρου Συγγρού σχεδόν στο ύψος του Athens Ledra από την απέναντι πλευρά. Σημειώνεται ότι πέρυσι επί της λεωφόρου Συγγρού λειτούργησε και το ξενοδοχείο Αthens Avenue. Σε ό,τι αφορά το Αthens Ledra, συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος από την ημέρα αναστολής της λειτουργίας του. Ο νέος πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο ορίσθηκε για τις 14 Ιουνίου, με χαμηλότερο όριο τιμήματος τα 33 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή