Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχει κλείσει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως διαβεβαιώνουν πηγές από την Εθνική Τράπεζα, που έχει στα χέρια της τις οριστικές βελτιωμένες προσφορές από τους δύο υποψηφίους που επικράτησαν μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για την ελληνοαμερικανική κοινοπραξία Calamos-Exin και τον κινεζικό όμιλο Fosun, που μπήκαν στην τελική φάση διεκδικώντας τουλάχιστον το 75% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας αλλά και της μεγαλύτερης θυγατρικής του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Από την πλευρά της ΕΤΕ, που με συμβούλους την Goldman Sachs και την JP Morgan έχει την ευθύνη της πώλησης, διαψεύδεται το σενάριο της καθυστέρησης, λόγω της παράτασης της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς και, όπως διαβεβαιώνουν, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στον προγραμματισμένο χρόνο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ένδειξη για το ποιος από τους δύο διεκδικητές προπορεύεται. Εντονη, πάντως, είναι τις τελευταίες ημέρες η φημολογία ότι ο «πήχυς» του τιμήματος έχει μπει «ψηλά» από την ελληνοαμερικανική κοινοπραξία και συγκεκριμένα στα 700 εκατ. ευρώ για το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Το φημολογούμενο τίμημα αντιπροσωπεύει περίπου 12 φορές τα κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής για το 2016. Οι προσφορές, πάντως, αναφέρονται στις προσδοκίες για τα μελλοντικά κέρδη της εταιρείας και αφορούν και τη σύμβαση bankassurance, δηλαδή τη συμφωνία για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του τραπεζικού δικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή