Με 22,89 εκατ. ο ΔΟΛ περνάει στον έλεγχο του ομίλου Μαρινάκη

Με 22,89 εκατ. ο ΔΟΛ περνάει στον έλεγχο του ομίλου Μαρινάκη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον έλεγχο του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ). Η εταιρεία Alter Ego, βασικός μέτοχος της οποίας και πρόεδρος είναι ο κ. Μαρινάκης, καταθέτοντας προσφορά 22,89 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε πλειοδότρια στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε χθες και αφορούσε στην αγορά 353 σημάτων – τίτλων του ΔΟΛ, στις συμμετοχές του σε άλλες εταιρείες, στο ιστορικό αρχείο και σε εξοπλισμό.

Πλην της Alter Ego προσφορές κατέθεσαν επίσης η εταιρεία Vegata Holdings Co. Limited (με έδρα τη Λευκωσία και ημερομηνία ίδρυσης 18/4/2017) ύψους 21 εκατ. ευρώ, αλλά και η Dimera Media Investments του Ιβάν Σαββίδη. Η πολυσυζητημένη προσφορά του τελευταίου αποδείχθηκε τελικά κατώτερη των προσδοκιών, καθώς ανήλθε σε 11,92 εκατ. ευρώ. Προσφορές συμβολικού τιμήματος κατατέθηκαν και από τους εργαζόμενους του ΔΟΛ προκειμένου να είναι παρόντες στη διαδικασία.

Με την απόκτηση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στο Mega Channel, καθώς το «πακέτο» του ΔΟΛ που απέκτησε περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του συγκροτήματος στην «Τηλέτυπος», η οποία ανέρχεται σε 22,11%. Κυριότερος μέτοχος παραμένει ο όμιλος Βαρδινογιάννη, ενώ τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο Ιβάν Σαββίδης με 19,63%, ποσοστό που απέκτησε εξωχρηματιστηριακά από την «Πήγασος Εκδοτική» (συμφερόντων Φ. Μπόμπολα) πριν από λίγες ημέρες. Σε πολύφερνη νύφη πλέον μετατρέπεται το 13,09% που εξακολουθεί να κατέχει η «Πήγασος Εκδοτική» στο Mega, ποσοστό όμως που είναι ενεχυριασμένο στις τράπεζες. Σε περίπτωση που η «Πήγασος Εκδοτική» οδηγηθεί στην έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης, τότε θα βγει σε πλειστηριασμό και η παραπάνω συμμετοχή της.

Ο Ιβάν Σαββίδης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι ο όμιλος που εκπροσωπεί τα συμφέροντά του είναι έτοιμος να αγοράσει το σύνολο των χρεών και να βγάλει όλα τα βάρη από το Mega. Επανέλαβε την πρότασή του να συμμετέχει με 25 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπό όρους και πρόσθεσε με νόημα: «Για να μπορέσεις να διαχειριστείς την εταιρεία πρέπει να είσαι απόλυτος ιδιοκτήτης της». Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ κατήγγειλε την εταιρεία που τον διενήργησε ότι δεν έχει εξασφαλίσει τη διαφάνεια και την απόλυτη μυστικότητα.

Πλειοδότρια στον έτερο διαγωνισμό που αφορούσε τα ακίνητα του ΔΟΛ αναδείχθηκε η Alpha Αστικά Ακίνητα (του ομίλου της Alpha Bank) με προσφορά 3,78 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) τονίζει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων στον ΔΟΛ και καλεί τη νέα ιδιοκτησία να δικαιώσει τις προσδοκίες τους και να σεβασθεί την κουλτούρα, το κύρος και τη δύναμη της ιστορικότητας του οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή