Η Dufry εγκαινίασε τα νέα καταστήματα στο «Ελ. Βενιζέλος»

Η Dufry εγκαινίασε τα νέα καταστήματα στο «Ελ. Βενιζέλος»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ελβετικός όμιλος Dufry εγκαινίασε χθες τα νέα καταστήματα της θυγατρικής ΚΑΕ, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πρόκειται για μία επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου 2017. Η επένδυση αφορά την πιο πρόσφατη ανακατασκευή καταστημάτων της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας (ΚΑΕ) που έχει εξαγορασθεί από την Dufry το 2013 και η οποία συγκαταλέγεται στο ευρύτερο πλαίσιο του παγκόσμιου σχεδίου της Dufry, που είναι ο ηγέτης του διεθνούς ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου, απασχολώντας πάνω από 38.000 εργαζομένους παγκοσμίως σε περισσότερα από 200.000 καταστήματα.

Οπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής Γιώργος Βελέντζας, η επόμενη επένδυση θα ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ και αφορά το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα δημιουργηθούν τα νέα καταστήματα των ΚΑΕ σε μία έκταση 2.500 τετραγωνικών μέτρων. Ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των ελληνικών προϊόντων που έχουν δεσπόζουσα θέση στα ράφια των ΚΑΕ έκανε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βελέντζας, τονίζοντας ότι «το 2002 τα ελληνικά προϊόντα εκπροσωπούσαν το 5% του συνολικού κύκλου εργασιών των ΚΑΕ, ενώ το 2017 εκπροσωπούν πάνω από το 30% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης. Με την εξέλιξη αυτή χαιρόμαστε που σε αυτές τις δύσκολες εποχές στηρίζουμε και βοηθούμε τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες. Δεν υπάρχει Ελληνας προμηθευτής που να πληροί τις προϋποθέσεις και να μην κατέχει θέση στα ράφια της εταιρείας», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής.

Τα μεγαλύτερα καταστήματα που εγκαινιάστηκαν είναι τα walkthrough Perfumes & Cosmetics από τη μία πλευρά, που διαθέτουν όλα τα επώνυμα αρώματα, καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης και από την άλλη πλευρά η Cava, που προσφέρει στον επιβάτη τεράστια ποικιλία από οινοπνευματώδη, σοκολάτες, ελληνικά τρόφιμα και ποτά, αναμνηστικά, καπνικά, ηλεκτρονικά, είδη ταξιδίου κ.ά. Τα δύο αυτά καταστήματα καλύπτουν έκταση 1.227 τετραγωνικών μέτρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή