Αύξηση ασφαλιστικών εργασιών για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Αύξηση ασφαλιστικών εργασιών για την Ευρωπαϊκή Πίστη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρυθμό αύξησης των ασφαλιστικών εργασιών κατά 8% –διπλάσιος από τον μέσο όρο της εγχώριας αγοράς– εμφάνισε στο πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάιος) του 2017 η εισηγμένη «Ευρωπαϊκή Πίστη» σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυτό αποκάλυψαν χθες στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών τα στελέχη της διοίκησης της μοναδικής εισηγμένης από τον κλάδο των ασφαλειών, που έχει ξεπεράσει τα 600.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια και φέτος συμπλήρωσε 20 χρόνια παρουσίασης στο Χρηματιστήριο και 40 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας.

Η θετική πορεία των πρώτων πέντε μηνών της τρέχουσας χρήσης έρχεται σε συνέχεια της ανοδικής πορείας των εργασιών που η εταιρεία είχε σημειώσει το 2016, έτος κατά το οποίο τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 3% και ανήλθαν στα 172,2 εκατ.

Ταυτόχρονα στη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία το νέο μηχανογραφικό σύστημα αντιμετώπισης της απάτης SAS FRAUD που αφορά τις αποζημιώσεις στον κλάδο αυτοκινήτου.

Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, τα επόμενα χρόνια είναι ο διπλασιασμός της παραγωγής ασφαλίστρων την προσεχή τετραετία, μέσα από την προώθηση «ευρηματικών» προϊόντων για όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων. Η εταιρεία διατηρεί προϊόντα εγγυημένου επιτοκίου για τον κλάδο ζωής με μέση απόδοση 1,5%-2%, ενώ στον κλάδο υγείας προσφέρει τόσο ισόβια όσο και ετησίως ανανεούμενα ασφαλιστικά προγράμματα. Στον κλάδο αυτοκινήτου, ο ασφαλισμένος στόλος προσεγγίζει τις 480.000 οχήματα και αποτελεί τη βασική πηγή εργασιών της εταιρείας.

Για την τρέχουσα οικονομική χρήση, στόχος της διοίκησης είναι μεταξύ άλλων η διατήρηση του συντελεστή ζημιών και της κερδοφορίας στα περυσινά επίπεδα. Σημειώνεται ότι για την οικονομική χρήση του 2016, η Ευρωπαϊκή Πίστη πέτυχε θετικό μεικτό αποτέλεσμα εργασιών και στους τρεις κλάδους –αυτοκινήτου, γενικών και ζωής–, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 21 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση του ομίλου ανήλθε στα 95,3 εκατ., ενώ το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο διαμορφώθηκε στα 270 εκατ., χωρίς στο ποσό αυτό να περιλαμβάνονται οι τοποθετήσεις σε ακίνητα, που ανεβάζουν το συνολικό χαρτοφυλάκιο σε περίπου 300 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή