Πωλητήριο στο Castello Bibelli και σε άλλα 10 ακίνητα από ΤΑΙΠΕΔ

Πωλητήριο στο Castello Bibelli και σε άλλα 10 ακίνητα από ΤΑΙΠΕΔ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας με αντικείμενο την αξιοποίηση τμήματος του ακινήτου Castello Bibelli στην Κέρκυρα ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων γνωστοποίησε ότι προχωρεί η δημοπρασία δέκα ακινήτων μέσω της πλατφόρμας e-publicrealestate.gr.

Σε ό,τι αφορά το Castello Bibelli, είναι η δεύτερη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί την αξιοποίησή του. Ειδικότερα, το ακίνητο, έκτασης 77 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει το ιστορικό κτίσμα των αρχών του περασμένου αιώνα Castello Bibelli, θα αξιοποιηθεί τόσο για ανάπτυξη μονάδων τουριστικής αναψυχής (16 στρέμματα) όσο και για την ανάπτυξη παραθεριστικού χωριού (60 στρέμματα). Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν προσφορές μέχρι 26 Οκτωβρίου 2017.

Από την άλλη πλευρά, τα ακίνητα που θα αξιοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας e-publicrealestate.gr είναι: 1. Περιφραγμένο βιομηχανικό οικόπεδο που βρίσκεται στο Δίμηνι Βόλου ν. Μαγνησίας (πώληση). 2. Το σανατόριο «Μάνα» που βρίσκεται στην ορεινή Αρκαδία (50ετής μίσθωση). 3. Τριώροφο κτίριο εντός της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου (πώληση). 4. Τριώροφο κτίριο στο κέντρο της Πάτρας (πώληση). 5. Εξαώροφο κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, Ιπποκράτους 88 (πώληση). 6. Ιδανικό μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου οροφοδιαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας (πώληση). 7. Πρώην Ειρηνοδικείο Κλειτορίας (πώληση). 8.

Πρώην Ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας (πώληση). 9. Τρία γειτνιάζοντα οικόπεδα στη Σαμπάριζα Ερμιόνης του ν. Αργολίδας (πώληση). 10. Ιδανικό μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου του ξενοδοχείου Ηνίοχος, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (πώληση). Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών συμμετοχής στις δημοπρασίες των ακινήτων λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2017.

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιοποίησε τον διαγωνισμό για την αλλαγή των όρων αξιοποίησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα. Η αλλαγή προβλέπει την πώληση ακινήτων (παραθεριστικών κατοικιών) και η διαδικασία που αποφασίστηκε είναι ο διεθνής διαγωνισμός για την εκχώρηση των εμπράγματων δικαιωμάτων, στον οποίο όμως έχει δικαίωμα πρώτης άρνησης ο υφιστάμενος προτιμητέος επενδυτής, η NCH Capital.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή