Διευρύνεται ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE

Διευρύνεται ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη διεύρυνση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης Ftse 25 σε 26 μετοχές προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ με αφορμή την είσοδο του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών τις επόμενες ημέρες. Eπίσης ο κ. Λαζαρίδης στη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης της ΕΧΑΕ στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προωθήσει την ελληνική «χρυσή βίζα» (Greek Golden Visa) και για κινητές αξίες, όπως για παράδειγμα με την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων μέχρι 250.000 ευρώ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ακίνητα προκειμένου ξένοι υπήκοοι να λαμβάνουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα. Αναμένεται εντός του μήνα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να συμμετάσχουν σε διεθνή εκδήλωση σε χώρα της Ασίας για να υπογράψει και η Ελλάδα τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όπως έχει συμβεί και με άλλες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

Στη χθεσινή παρουσίαση, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι στο road show της Νέας Υόρκης, που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα (21-22 Ιουνίου), τα ραντεβού των 20 εισηγμένων που θα συμμετάσχουν είναι αυξημένα κατά 62% σε σύγκριση με την περυσινή εκδήλωση. Οι εισηγμένες που θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη είναι οι εξής: Aegean, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Creta Farm, Eurobank, Fourlis,Γεκ Τέρνα, Grivallia,ΕΛΠΕ,Lamda, MIG,Motor Oil,Μυτιληναίος, Εθνική τράπεζα, Πανγαία, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, Sarantis,Πλαστικά Θράκης και Τιτάν. Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, παρουσίασε μια σειρά στόχων και ενεργειών που δρομολογούνται μέσα στο 2017, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η διεύρυνση της αγοράς εταιρικών ομολόγων, η δημιουργία τοπικής αγοράς ενέργειας (MoU με τον ΛΑΓΗΕ), η ενίσχυση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από την εισαγωγή στο Χ.Α. σχετικών funds και μέσα από το crowdfunding και η αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων ETFs. Επίσης, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς οι κεντρικές τράπεζες πιέζουν κανονιστικά τις εμπορικές, περιορίζοντας τη δυνατότητα δανεισμού της οικονομίας. Η ΕΧΑΕ για τη χρήση 2016 προχώρησε στη διανομή μερίσματος ύψους 0,065 ευρώ ανά μετοχή (ημερομηνία αποκοπής η 30ή Μαΐου, δικαιούχοι οι μέτοχοι της 31ης Μαΐου, ενώ το ποσό ξεκίνησε να διανέμεται από τις 6 Ιουνίου 2017). Ταυτόχρονα η εισηγμένη θα επιστρέψει κεφάλαιο προς τους μετόχους της ύψους 0,2599 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή