Τρία νέα ξενοδοχεία σε Ομόνοια και Βαρβάκειο

Τρία νέα ξενοδοχεία σε Ομόνοια και Βαρβάκειο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις διαδικασίες για τη λειτουργία τριών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας εκκινεί το Ιδρυμα «Mπάγκειος Επιτροπή» σε ιδιόκτητα ακίνητα, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται επί της πλατείας Ομονοίας και το ένα δίπλα στη πλατεία Βαρβακείου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης του κτιρίου δίπλα στη Βαρβάκειο επί της οδού Αρμοδίου 12. Πρόκειται για κτίριο 4 ορόφων με χρήση και ξενώνα-ξενοδοχείου. Για την αποκατάσταση του κτιρίου εκτιμάται ότι απαιτούνται 220.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Ως ελάχιστη διάρκεια απόσβεσης της επένδυσης έχουν εκτιμηθεί τα 15 χρόνια και επομένως η ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 20 χρόνια. Για ξενοδοχειακή χρήση προορίζονται και τα κτίρια που στέγαζαν στην πλατεία Ομόνοιας τα πρώην ξενοδοχεία «Μέγα Αλέξανδρος» και «Μπάγκειον», σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που παρείχε το ίδρυμα προς τον Δήμο Αθηναίων.

Στο μεταξύ, επτά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί ενδιαφερόμενοι ελληνικοί και ξένοι όμιλοι για την ενοικίαση του 9 ορόφων κτιρίου το οποίο προορίζεται επίσης για ξενοδοχείο επί των οδών Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2 στην Αθήνα, το οποίο ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Ωστόσο, η κρίσιμη φάση του διαγωνισμού θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, με την κατάθεση των τελικών οικονομικών προσφορών από τους τρεις ομίλους που έχουν προσφέρει το υψηλότερο τίμημα στην παρούσα φάση της διαδικασίας. Σε ό,τι αφορά το King George, η ιδιοκτήτρια Eurobank κατέγραψε το κατ’ αρχήν άνευ δεσμευτικού χαρακτήρα ενδιαφέρον επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για την πώληση του ξενοδοχείου. Πηγές από την τράπεζα αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα και αφού κριθεί η φερεγγυότητα των ενδιαφερομένων, θα προχωρήσει η διαδικασία με τους συμμετέχοντες. Πάντως, ρόλο στη διαδικασία θα παίξει και η Λάμψα, που μισθώνει το ακίνητο, καθώς βάσει συμφωνητικού με τη Eurobank διατηρεί το δικαίωμα να καταθέσει το ισόποσο της υψηλότερης προσφοράς προκειμένου να αποκτήσει την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου ή να μην προσφέρει το συγκεκριμένο τίμημα και να αποχωρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή