Στον αμερικανικό όμιλο Hines το Athens Ledra αντί 33 εκατ.

Στον αμερικανικό όμιλο Hines το Athens Ledra αντί 33 εκατ.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εταιρεία Sygrou 115 Hotel A.E., η οποία ελέγχεται από την αμερικανική Ηines που δραστηριοποιείται στον τομέα των επενδύσεων ακινήτων, πέρασε η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου Athens Ledra.

Ενα χρόνο μετά το κλείσιμο του ξενοδοχείου λόγω οικονομικών προβλημάτων της οφειλέτιδος πρώην ιδιοκτήτριας ΑΣΤΥ Α.Ε. και τη διενέργεια διαδοχικών πλειστηριασμών με επισπεύδουσα τράπεζα την Alpha Bank, κατά τη χθεσινή διαδικασία του πλειστηριασμού κατατέθηκε μία προσφορά για τη μονάδα της λεωφόρου Συγγρού. Οπως είχε γράψει η «Κ», η τιμή πρώτης προσφοράς για το ξενοδοχείο είχε διαμορφωθεί –μετά τη μείωση σε σχέση με τους προηγούμενους πλειστηριασμούς– στα 33 εκατ. ευρώ. Η Sygrou 115 Hotel A.E. με προσφορά 33,05 εκατ. ευρώ απέκτησε το ξενοδοχείο δυναμικότητας 616 κλινών, το οποίο έχει κτιστεί σε οικόπεδο 4.304 τ.μ. και μεταξύ άλλων διαθέτει αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων 500 ατόμων με ονομασία Ball Room, καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων 400 ατόμων με ονομασία «Αιγαίο». Για την ιστορία, κατά την ημέρα της κατάσχεσης του ακινήτου ως τιμή εκτίμησης της μονάδας είχε ορισθεί το ποσό των 52 εκατ. ευρώ, ενώ ως τιμή πρώτης προσφοράς στον πρώτο πλειστηριασμό το ποσό των 47,81 εκατ. ευρώ.

Ο πρώτος πλειστηριασμός, που είχε ορισθεί στις 13 Ιουλίου 2016, ματαιώθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στον χώρο του Ειρηνοδικείου και επαναλήφθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 χωρίς να παρουσιασθεί επενδυτικό ενδιαφέρον. Το ίδιο συνέβη και στις 7 Δεκεμβρίου 2016, με αποτέλεσμα η επισπεύδουσα τράπεζα να ζητήσει τη μείωση της τιμής της πρώτης προσφοράς που ορίσθηκε στα 38 εκατ. ευρώ. Στις 15 Μαρτίου 2017 δεν έγινε ο πλειστηριασμός λόγω μη τήρησης της νομίμου διαδικασίας, ενώ στις 5 Απριλίου 2017 δεν εμφανίστηκε και πάλι επενδυτής. Τότε ζητήθηκε εκ νέου η μείωση της πρώτης προσφοράς και ορίσθηκε ως νέα ημερομηνία πλειστηριασμού η 14η Ιουνίου, οπότε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

H εταιρεία Συγγρού 115 Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Μονοπρόσωπη Α.Ε. με διακριτικό τίτλο Sygrou 115 Hotel A.E. και μετοχικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ έχει έδρα την οδό Βουκουρεστίου 19. Η εταιρεία συστήθηκε στις 6 Ιουνίου με σκοπό μεταξύ άλλων την αγορά, ανέγερση, μίσθωση, εκμίσθωση, πώληση κάθε μορφής τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας αποτελείται από τους Απόστολο Γομόπουλο, Ανδρέα Καψάλη και Κωνσταντίνο Λαμπαδάριο. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Γομόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την Ηines στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή