Αυξήθηκε 4,5% η παραγωγή ασφαλίστρων της Interamerican

Αυξήθηκε 4,5% η παραγωγή ασφαλίστρων της Interamerican

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 118,6 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 4,5% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ήταν η παραγωγή ασφαλίστρων της Interamerican το πρώτο τετράμηνο του 2017. Το εταιρικό δίκτυο της εταιρείας, το οποίο αριθμεί σήμερα 38 γραφεία σε όλη την Ελλάδα και 1.780 ενεργούς συνεργάτες, συνεισέφερε το μεγαλύτερο μερίδιο του κύκλου εργασιών, που διαμορφώθηκε στο 38,8%. Στο πλαίσιο της πολιτικής για ενίσχυση του εταιρικού δικτύου που εφαρμόζει η εταιρεία, πέρυσι προστέθηκαν 631 νέοι πιστοποιημένοι συνεργάτες και 5 νέα γραφεία πωλήσεων.

Αισιοδοξία

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος επισήμανε ότι «μπορεί να αναπτυχθεί πολύ πιο γρήγορα από την ελληνική οικονομία, εφόσον καλύψει κενά και παθογένειες ετών, ειδικότερα στους χώρους των συντάξεων και της υγείας», ενώ στις προοπτικές ανάπτυξης πρόσθεσε τη δυναμική που δημιουργούν οι ανάγκες σε άλλους τομείς, όπως η προστασία από φυσικές καταστροφές, οι αστικές ευθύνες, η ασφάλιση στον πρωτογενή τομέα.

Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων, Τάσος Ηλιακόπουλος, εκτίμησε πως έως το 2022 οι ασφαλίσεις ζωής και υγείας θα αυξηθούν 30%-40% και υπογράμμισε ότι ο πελάτης χρειάζεται σήμερα υπηρεσίες συμβούλου και όχι πωλητή. Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων ανακοίνωσε μείωση συμμετοχής ή έως και μηδενική συμμετοχή του πελάτη σε προϊόντα υγείας με χρήση συγκεκριμένων νοσοκομείων, σύνδεση ασφαλιστικών προϊόντων (υγείας, κατοικίας, οχημάτων) με χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, ανταμοιβή για τους καλούς πελάτες και απελευθέρωση χρόνου για τους ασφαλιστικούς συμβούλους μέσω βελτίωσης διαδικασιών. Τέλος, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της Interamerican για τη σύσταση του πρώτου Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα και για τα δίκτυα πωλήσεων της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή