Φωκίων Καραβίας: Επιτυχημένη επένδυση η Eurobank Κύπρου

Φωκίων Καραβίας: Επιτυχημένη επένδυση η Eurobank Κύπρου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρότυπο διαχείρισης, με όρους συναίνεσης και συνεργασίας, για την αντιμετώπιση και την έξοδο από την κρίση χαρακτήρισε την Κύπρο ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας σε εκδήλωση του ομίλου στη Λευκωσία για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας της Eurobank Κύπρου.

Εκδήλωση

Στην εκδήλωση, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Καραβίας υπογράμμισε: «Η θυγατρική μας στην Κύπρο είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια επιτυχημένη επένδυση, με εξαιρετικές επιδόσεις και ακόμη καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

»Η επιτυχία της Eurobank Κύπρου είναι απόλυτα συνυφασμένη με την πορεία της οικονομίας της Κύπρου και με την εντυπωσιακή ανάκαμψη ύστερα από τη μεγάλη δοκιμασία της κρίσης του 2013. Κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αποτελεί πρότυπο διαχείρισης με όρους συναίνεσης, συνεργασίας και συναντίληψης μιας εθνικής οικονομικής κρίσης».

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, στην ομιλία του, εξήρε τη Eurobank Κύπρου για τη σταθερή επιτυχημένη παρουσία της και τη σημαντική συμβολή της στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας κατά την περίοδο της μεγάλης κρίσης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Αφήσαμε πίσω την κρίση και την ύφεση. «Πετύχαμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, υψηλούς ρυθμούς αύξησης της απασχόλησης χωρίς νέους φόρους, με ελαφρύνσεις και κίνητρα για επιχειρήσεις. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και δοκιμάζουμε σήμερα τις δυνάμεις μας στις διεθνείς αγορές. Επιβάλλεται όμως η συνέχιση της προσπάθειας με την ίδια συνέπεια και την ίδια αξιοπιστία».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κύπρου Μιχάλης Λούης τόνισε ότι «η επιτυχία της τράπεζας οφείλεται στις αξίες της και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχει».

«Στόχος μας είναι να είμαστε η καλύτερη συστημική τράπεζα στην Κύπρο, η τράπεζα πρώτης επιλογής για τους ντόπιους και ξένους πελάτες μας, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πελάτες μας σε όλες τις αναπτυξιακές τους πρωτοβουλίες παραμένοντας σωστοί στη διαχείριση των κινδύνων, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα των καταθετών μας, των δανειακών πελατών μας, των μετόχων μας αλλά και γενικότερα της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας».

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόεδρος του ομίλου Eurobank Νικόλαος Καραμούζης και οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι, κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή